Nu ska vitrindörrarna upp....

Senare idag ska vi ta oss an dom förbaskade vitrindörrarna vi köpte på IKEA i förra veckan. Tror att alla involverade vet vad dom har för uppgift idag och nu när vi fått några dagar på oss att tänka igenom respektive uppgift - så kommer dörrarna att sitta på plats innan dagen är slut. Jag börjar med att vara optimistisk så får vi se var det slutar...........:)

Imorse slog jag upp mina blå kl 07.00 - hjärnan är inställd på hur jag stiger upp i veckorna - försökte somna om, men det gick inte. Hade ont i halsen och snorade.....men det är nu ett minne blott efter 4 koppar kaffe  och varm nudelsoppa.
 
Så skönt med ett par timmar ledigt - ska träffa Shirin idag först kl 17.00 för hon mår inge bra. Har hunnit rensa ut min e-mail box, sortera in alla viktiga e-mail och ska nu bränna ner allt på min externa HD. Det är alltid lika skönt att "börja om" med en nästan helt ren dator - utan filer etc. Tvättmaskinen har gått varm och nu skulle jag behöva bekanta mig med dammsugaren - tyvärr blir det nog så att jag fortsätter att ignorera den!!

Dagens:))))
Träffade Tomas 00.12 idag för första gången sedan han slutade

Dagens :((((
Min bror's skilsmässa

Önskar Er alla en underbar söndag!

Helg....

Helg....men måste upp och jobba långpass imorgon. Snart är det åtagandet slut - sista september!  Söndag är min lediga dag - barnen har bestämt vad jag ska göra då! - men så kommer det inte att se ut länge till - ngn sa till mig: stressad blir du bara om du tackat JA till ngt som du ville tacka nej till.... och det är så jävla sant. Om jag kan lära mig att leva efter det, hmmm vet inte...men jag skulle må mycket bättre om jag kunde följa det rådet!

Vill inte verka tjatig, men åååååååååååååå vad jag trivs på mitt NYA jobb! Är det tillåtet att vara lycklig... tycker man läser om så mycket "allvarligt" elände på diverse bloggar - så man vågar inte berätta att man själv är lycklig. Jag kan bara bekräfta att jag haft det jävligt jobbigt en längre tid, och nu pratar vi inte om dagar, utan om 34 år - och idag är jag lycklig - tror att alla får sin beskärda del av helvetet på denna jord - men det kommer ljusare tider, tro mig! Livet är en berg o dal bana - mycket kan man påverka själv - men inte allt (eller så kanske man kan det, men inte kommit på HUR än - återkommer om jag hör ngt i frågan.... :))

Njut av helgen och var stolta över att Ni är just Ni! Utan Er vore världen så mycket fattigare!

Trött...

är bara förnamnet på hur jag känner mig just nu........ efter att ha jobbat med ett stort utskick på jobbet de senaste 2 dagarna. Är det möjligt att få träningsvärk i fingrarna? - det känns som att jag fått det!

Igår kväll försökte vi sätta upp vitrindörrarna som vi köpte på IKEA i söndags, men icke sa Nicke, det var inte lika lätt som dörrar med träram. Dessa dörrar har metallram och innanför sitter frostat glas - snygga, men var ska man fästa beslagen - det finns ju inga förborrade hål! Jobbigt värre att försöka få beslagen på rätt höjd - när vi till sist, efter många om och men - klickat i alla beslag efter ca en timme och kände oss lagom svettiga, irriterade men till sist nöjda över att dörren satt fast, så fick vi se att den satt 5 cm högre än själva skåpet......uuuaaahhhh skit också!

Projektet är nu förlagt till söndag kl 14.00 - då ska vi alla tre (ja det krävs tre personer för att få en dörr på plats!) Shirin, jag och Wanda (please, pretty please, we need help!!) vara på plats och ta oss an "uppgiften". Om Ni hör vansinniga och arga  skrik under söndagen så vet ni i alla fall varför! Vi har utnämnt James till arbetsledare.... han lyssnar inte på något skit snack alls (döv som han é) - så alla dörrar kommer nog att komma på plats.


Nattens :))))
-att få dyka i säng och sova i 8 timmar

Nattens :((((
Glömt stoppa tvätten i torktumlaren, och kan inte sova när tumlaren är igång!

Dagens :))))
Sol större delen av dagen, och även om det inte var varmt så ska man hålla i minnet att 
snart é det höst - typ nästa vecka Brrrrr

Dagens :((((
Års Samlingsfakturan (heter det så?) från Fortum anlände idag :((  - har inte vågat kolla
summan ännu.....


Hittar inga tändstickor - så nu slår ögonlocken igen....

Natti

Ikea here we come....

Hur dum får man bli - bestämma sig för att åka till Ikea på en söndag precis när folk fått sin lön........

Hmmm....

Arbetslös.....

Ska jag klassas som orättvis mot andra -  jag som har tre olika jobb, när många andra går arbetslösa?  Man blir helt paff över vad folk kan kläcka ur sig ibland.........

Dagens :)))
- Livet

Dagens :(((
- Nada.... än så länge....




Tomt och tyst

Tomt och tyst blev det när familjen åkte hem - dessutom dammsög ungdomarna lägenheten när all packning var samlad vid dörren, så idag har jag bara slappat, det var länge sedan jag gjorde det. Med slappat menar jag att jag rensat min e-mail, lagt upp en massa info på en internationell hemsida som jag ansvarar för osv, men för mig är det avslappnande att "peta i text!" ....jag är ju lite underlig som människa! (vet dom som känner mig!).

I fredags gick vi på stan i många timmar, in och ut ur varenda affär på Drottningatan kändes det som. Familjen kommer från Småland och dom har ju förståss inte det utbudet vi har här, så jag förstår att dom vill se "allt". Det blev en hel del handlat för dem också - själv köpte jag två par skor på REAN. Väl hemma hade både jag och svägerskan jätte ont i ben, fötter och höfter - så det blev en film efter maten, Hairspray med John Travolta.

Igår var jag tvungen att jobba långpanna, och missade att gå på Strindberg muséet, som tydligen var riktigt bra (tyckte alla - från 13-54 år gamla), sedan delade sällskapet upp sig och den som var under 15 såg the Love Guru med kusin Shirin och dom andra såg nya Batman filmen - två filmer som jag gärna skulle velat se. Shirin och jag går och ser Batman under veckan tror jag. The love Guru får jag väl vänta tills den kommer på video.

Idag har jag ont överallt. På den tiden som jag jobbade varje dag på restaurangen var jag tränad på alla "moment" det innebär att jobba i baren och böja sig minst 250-300 gånger om dagen, ladda nytt i kylarna, sträcka sig efter glas från en ställning som konstruerats av någon som är två meter lång!, (jag är 1.67)  -  nu när jag bara jobbar en dag i veckan, och dessutom är det den dagen då det är "MEST" att göra (lördag) så känner jag mig helt mörbultad när arbetspasset är över! Jag funderar över hur man kan motverka detta och den enda lösningen jag kommer på är  om man börjar jobba heltid igen, eller förståss slutar helt. Att sluta helt vore nog det bästa, men jag gillar stämningen, stammisarna, arbetskamraterna och "tempot".

Nu ska jag leta igenom kylskåpet efter matrester till middag.........det finns en hel del små fat med både det ena och det andra - "mums".

Dagens :((((
-familjen har åkt
-regnet som "bara öser ner"

Dagens :))))
-Shirin är kvar här hemma.......





Oj.....

en helikopter surrar här ovanför mig... den har varit här ovan i ca 10 minuter nu ,,och jag börjar bli orolig över att jag tog ett "litet smakprov"  av Jonathans skagenröra,  fast jag inte får äta ngt med grädde i...ska jag föras bort nu? :)))))))))))))))))))))
hi ha ha ha...hooo hooo - hmmm, ingen som knackat på dörren än!  Jävlars!

Buzz..........

Buzz har vi spelat två kvällar i rad och jag är ju ingen hejare på det - har kanske mer kunskap än ungdomarna, men när det kommer till snabbhet så får dom häftiga skrattanfall och viker sig i soffan %&"¤/ ........... :((

Vi ska nog spela ikväll igen, ett skratt förlänger ju livet, nés pas? - så det bljuder jag så gärna på!

Nu är det duschen och därefter jobbet.

Jag älskar mitt nya jobb! - och mina nya arbetskamrater.

Häpp...............

Trevligt besök...

Nu har min brorson Jonathan kommit - han stannar till nästa söndag. Idag började vi med en "sovmorgon" och begav och sedan ut på stan, på jakt efter en "speciell" keps. Först var vi på Gulan vid Skanstull, men där fanns inte kepsen, strosade sedan Drottninggatan fram tills vi båda gäspade i takt!  - bestämde oss för att åka hem och titta på film.

På väg hem bjöd jag Jonathan på MC Donald's.



När ska Shirin vakna, så vi kan starta filmen??

Gäsp.....

Tjäna pengar?

om jag hade delat upp mitt sista inlägg - på ca 20 blogg - och varit medlem/onloggad på www.metro.se,
hur mycket hade jag tjänat då..... ingenting ... för jag ser på olika bolggar att "dom luras" - medvetet eller omedvetet, det har jag ingen uppfattning om... men något står inte rätt till på den bloggen!!

Saknar dom som "bloggade järnet" en gång i tiden  på metro.se - och nu bara väntar på besked - de är inga pengakåta människor - och hur mycket får man för varje "inlägg" egentligen  - känner många som bloggar på metro.se, vet vad dom tjänar i VERLIGA livet, så det är absolut INTE penagr dom är ute efter.... lite rättvisa kanske? é det för mycket begärt! hallå . anropar METRO!

Dessa människor har något att berätta - släpp fram dom! - och om Ni har, som Ni har en top lista - då måste Ni ju se till att den är "ärligt" rätt - förstår inte varför alla måste fuska - sanningen är vacker, mycket vacker!

Try it - you'll like it!

080808 är det idag!

och det får vi levande aldrig uppleva igen sägs det. So what? - ok milleniumskiftet.... där hängde jag på, tyckte det var stort, men man kan väl festa ändå fast man inte behöver förankra det med datum, känns lite som att "halloween" nu är något att fira i Sverige - kommersiellt dravel, tycker jag.

Snart prackar dom väl på oss "Thanksgiving" också - men det tycker jag är något som man borde fira - även i Sverige - det är en helg då familjer reser från när och fjärran för att vara tillsammans och "Tacka" varandra, eller livet. Man är hemma då - och inte ute på en gemensam samlingsplats och VISAR upp sig - det skulle passa mig och säkert de flesta!

080808 på stureplan, fast visst finns det en kundkrets - de som arrangerar jippot har jag inget emot - de är kreativa - i "pengarnas" tecken... inget fel i det. Önskar bara att det var JAG som hade kunnat komma på "osthyveln" .... men det gjorde jag inte - och det är ok - jag gillar mitt "läge" - gillar är väl att ta i - menade något i stil med "gilla läget", men det blev inte samma andemening när man sa det som jag gjorde, hur som helst, ni förstår "precis" vad jag menar.

OK..... inte mycket pengar har jag - inte olikt de flesta, men jag har två vackra, underbara barn, som håller mig levande och "på tårna" alla dygnets timmar - det är jag glad för, MYCKET glad!! och inga pengar kan ersätta dom - no way!

080808 - ja jag är en nollåtta - även när jag sitter hemma! ....iofs kul att dom anordnar ngt för dom som "inte har ett liv"! Läste ett inlägg på någon blogg idag (möjligtvis Puma's - hon är ganska klok den tjejen och jag gillar hennes blogg) eller var det i tidningen?.... gillar tidningar också he he.....Puma eller artikeln sa:  att alla pengar som går åt till att fixa denna 08 fest på Stureplan borde ges till dom hemlösa, sjuka etc istället, och jag kan BARA hålla med.

Köper de hemlösas tidning varje månad - men nu har dom sommar uppehåll - och stackarna fått sälja samma tidning i över två månader - som Ni förstår går ju de "inge bra" - men försäljarna uppskattar verkligen när man stannar upp och pratar med dom - tror dom uppskattar det mera än att man köper tidningen  - hur mycket får dom per ex - någon som vet?
Förstått i alla fall att 20 kr är vad dom behöver för natthärbärget  "tak över huvudet för natten"- det har vi väl alla råd med?
Vill du inte ha tidningen - så ge 20 spänn ändå!

Nu bli detta inlägg längre än vad jag tänkt mig... men måste bara berätta. När jag hade Café på Västerlånggatan i Gamla Stan - så satt det ibland en ganska gammal gubbe utan för på marken, framåt kvällkvisten........jag hade ingen lust att kasta bort honom. En dag blev det några smörgåsar över, så jag tänkte genast på honom - tog dom med mig i en påse och skulle ge honom - då sa han - jo jag é hungrig - men mest av allt vill jag ha "tak över huvudet" ikväll.... och det kostar 20 spänn ... han fick påsen med smörgåsarna... och så sprang jag in och hämtade en tjuga.

Alla har inte råd med en 20 - och då menar jag att när "samma kille" sitter på samma plats - dag efter dag - om man ger honom en 20 varje dag - och sedan ger annat på annat håll - det går ju inte ihop. På tisdagarna sjunger en kille i t-banan - rådmansgatan - (just börjat jobba i det området!) han har en sådan otrolig röst - jag ryser varje tisdag när jag går förbi.... men jag inte gett honom ngt - lite skadad efter alla år i Gamla Stan då det alltid fanns "spelare/musikanter" där alla dygnets timmar. Man kan INTE ge alltid - fasan är väl att visst vill man ge - men var skulle man hamna då - själv har jag tre barn som jag försörjer i andra länder - sedan har jag mina egna barn (dom är definitivt inte billga) hur mycket har man råd med innan man själv sjunker? Jag har en hyra också - hoppas detta inlägg inte skapar en "folkstorm"!

Jag hade ett ärende till Gamla Stan idag på eftermiddagen - men bestämde mig för att inte gå dit..... jag hatar nämnligen att bli nerstänkt med vatten.....jag hatar det till sån grad att jag faktiskt har boxat till en tjej i skolan en gång i tiden, när hon stänkte ner mig, så hon däckade!... mitt i solar-plexus tog slaget - med en "upper cut"....hon segnade ner - då blev jag orolig... men det gick bra! Vi var vänner även efteråt....men det tog några dagar......

Ska INTE kolla om stureplan - men det skulle vara intressant att se hur 7000 personer  (totala deltagrae Nord och Syd lagen)-...med vattenpistoler - som inte får skjuta på ngn som inte har vattenpistol - dessutom inte skjuta på Stortorget, för där finns vattenreservoaren.... ha ha... och inte hade dom lov till detta från polisen, så sent som igår kväll. Lite vatten är harmlöst - men jag hoppas verkligen att ingen som inte ville vara med - blev "tvingad" att vara med.... jag hukar mig här hemma. :)

Nu ska jag sluta "babbla" och plocka ur tvätten till torktumlaren - i tvätten finns Wanda's lakan - hon kommer hem från L.A. imorgon, och ska ha "rena lakan" - eller hur? När lakanen är torra ska jag till Shirre's lägenhet och hjälpa henne lite...inför Wanda's hemkomst. Ska ta med mig GOS också - James asså - för jag jobbar långpanna imorgon - så då ska hunden få vara hos Shirre.

Imorgon ska jag till frissan 09.45 - och sedan skynda till jobbet - hoppas det inte regnar för jag "betalar" för att få håret plattat!... he he... det brukar hålla i sig rätt länge ändå - Ilona är jätte duktig - använder de perfekta produkterna - men..........................hon är också GRAVID - alla verkar vara det nuförtiden - så hon försvinner sakteliga redan nu - jobbar halvtid - barnet föds i början på oktober.... så det kan bli mitt sista besök på salongen... med henne!

Oj glömde berätta - imorgon kommer Shirre's kusin och ska bo hos mig till 17 augusti....... måste köpa "frulle" till han.

Grattis....

Grattis

SILVIA 
Shirin  på namnsdagen........



Jag.....

ha ha ha... idag har inte varit helt lätt - har slitits i tusen bitar - mellan vad alla i min närhet "vill" - utan att dom tankt på att jag också har ett liv....... När ska jag lära mig att säga "NEJ, STOPP - HIT MEN INTE LÄNGRE!!"

Telefonen har ringt oavbrutet - brorsan som är mitt i en skilsmässa, dottern som är allvarlig sjuk och mår pyton, sonen som befinner sig 25.000 (tjugofemtusen!!!) mil bort och saknar mig, gudfar som inte vet varken ut eller in ... etc. Sms:en :har haglat  in, när jag ignorerat telefonen - asså - give me a break..............ska jag spendera tid och "radera" för att Ni ska komma fram på displayen - nääää - inte idag - jag rensat järnet i inkorgen och därefter väller det bara in mer!.. så jag bryr mig inte ens om det - väll in bäst ni vill - jag ska INTE kolla vilka Ni är.... - ska nu kolla vad som är på t.v. - och om bara skit, så ska jag läsa min nya bok = alias "tegelstenen"...(se min blogg igår för närmare info om "tegelstenen").

Idag hade jag planerat (planerade redan igår kväll, för så fungerar jag, lägger fram kläder och små lappar för vad som gäller nästa dag - lapparna är  menade ifall att jag fått  oväntad alzhiemers, men det har inte hänt hitintills) men lapparna är ändå hjälpsamma ..... - hur som helst, skulle iväg och jobba till 13.00 - sedan hem och gå ut med hunden - därefter till IKEA och köpa dörrar till Shirre's bokhylla - anlända med dom som en "surprise", och montera dom, så hon kan lugna ner sig inför Wanda's hemkomst på lördag... men planeringen har spruckit - det är bara att inse och luta sig tebax!! och tycka - ja va faan. Men sådan är inte jag , så det jag inte hann med idag, finns kvar till imorgon - hmmm Ikea.....faan att jag inte hann det idag - inte min favvo sysselsättning att åka dit - men måste man så måste man. Om Ni frågar mig så är siktet inriktat på söndag just nu  vad gäller IKEA - Shirre kommer att slå bakut när hon får veta det......bara å strunta i när hon ringer....ser ändå vem det är på displayen - thanks to " advanced technology!!."  .. :))  he he - men det vore inte jag om jag inte slängde mig på luren och sa: HEJ :) - hur kan jag hjälpa till - och därmed förminska mig själv!

Jag !!! här nedan, men det saknas några djur - bara den 24 åriga sångfågeln vågar ställa upp!...... ! åssaå jag förståss!


938 sidor....

finns det i boken jag till sist valt att läsa dom närmaste "månaderna". Shantaram heter den - och är en sann historia! Den handlar om en Australiensare som i början av 1980 talet begick en rad väpnade rån för att bekosta sitt narkotikamissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay.

Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stades slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare och följer med maffialedaren Abdel Khader till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda och mystiska Karla möter han kärleken.

Shantaram är en 938 sidor långt läsäventyr och en varm och innerlig kärleksförklaring till staden Bombay och dess människor. Det är en rå och hård värld Roberts beskriver, men det är en värld där kärleken, lojaliteten och vänskapen alltid står i centrum

************************************

Denna bok har lite av varje som jag tycker att en bok ska innehålla - och framförallt så är den sann. Det mesta som finns i min bokhylla är berättelser som hänt i verkliga livet - och jag har massor med biografier, allt ifrån Linda Rosing (i botten) till Ghandi i toppen. 

Det som är extra spännande i den bok jag nu ska läsa är det faktum att jag nyligen varit i Indien. Redan på dom första sidorna så visste jag precis vad det luktade när författaren beskrev lukten som slog emot honom på Bombays gator, hur trafikmyllret verkligen ser ut, och de fattiga som bor i skjul precis runt hörnet till gamla brittiska kolonial hus, omringade av murar och vakter, med stadens rika innanför.......kast systemet och varför dom aldrig kan ta sig ur det, vad floden Ganges betyder för hinduerna och varför kossorna ligger i långa rader på refugerna mellan två körfält på dagarna, för att bara nämna några få detaljer/intryck från ett land med nästan 1 miljard innevånare.

Jag undrar verkligen hur någon som aldrig varit i Indien kan tillgodogöra sig boken på samma sätt som någon som varit där? - naturligtvis kan dom ju inte det, men blir boken lika bra då ?- ja kanske inte lika bra - men säket en mycket läsvärd bok ändå!

Jag har länge funderat på att skriva en bok..........jag håller genast med om att jag INTE på något sätt har "en författares begåvning" men jag har en "historia att berätta", som kan intressera andra!.

På den tiden när jag var flitig och gick på gym 5 dagar i veckan, varje morgon kl 07.00, så träffade jag en kvinnlig författare. Allt eftersom månaderna gick lärde vi känna varandra mer och mer, vi lånade böcker av varandra, eftersom båda gillade att läsa, och så småningom så berättade jag "min historia" för henne. Hon blev eld och lågor och sa att hon kunde skriva den åt mig, bara jag gav henne stolpar och riktlinjer. Vi bestämde att jag skulle titta bland gamla anteckningar jag gjort och så skulle vi träffas utanför gymmet någon gång och börja på "boken".

Vid det här laget hade jag fått problem med diskbråck och hon hade en ryggskada redan när vi träffades på gymmet, och var där på rehabilitering. I november 2003 opererades jag för diskbråck och kunde inte gå på gymmet igen förräns i februari 2004. Min författare syntes inte till längre och jag fick veta utav en i personalen att hon flyttat med sin man till Frankrike.  Så det blev aldrig någon bok....

Nu gott folk ska jag gå en sista promenad med min lilla "fluffiga" älskling - som förresten är en Cavalier King Charles, tri-color, om jag glömt att nämna det tidigare. Därefter blir det att hoppa i säng med min "tegelsten"!

Natti





Till mina älskade barn........

Ett stort fång rosor...

Till Shirin:
För att du så tappert, disciplinerat och målmedvetet, kämpar mot dina sjukdomar till 110%. Du är full av kämparanda och beslutsamhet och lyckas dessutom ha ett leende på läpparna när allt känns som mest "pyton". En stor eloge till dig!

Till Yamin: För att du har ställt in siktet "högt", och målvedvetet kör på med studierna, med fantastiska resultat!. Grattis! Slumpen är ingen tillfällighet.....en stor eloge till dig för din kämparglöd.




Stolta Kramar,
Eran Mamsen


Klubbad säl

James har sovit som en klubbad säl sedan vi kom hem från hundsalongen - jag väntar till 22:00, sedan väcker jag honom, för jag vill ut på sista promenaden och sedan själv krypa ner under täcket och börja på en ny bok - vilken det blir vet jag inte ännu, har en hel del olästa böcker, men har alltid så svårt att börja på nya böcker, jag brukar vara kvar i den boken jag just läst ut för tillfället, ganska långt efter att den är slut....Nu ska jag välja ut en bok i alla fall och sedan väcka James.

Vad skönt att det slutat regna nu... det blir visst uppehåll imorgon, men sedan blir det mer regn på torsdag och fredag. Det vore tråkigt om vi fick en tidig höst, när vi inte haft någon riktig sommar.

Natti, natti


Nya halkskydd

Nu är James och jag hemma igen och tassarna har lite bättre fäste än tidigare. Lite tur hade vi också, med uppehållet i regnandet precis när vi skulle promenera hem, så han ser fortfarande nytvättad och fluffig ut. Även om James blev pigg av tvätten, och han rusade omkring som ett jehu när vi kom hem - så blev han också megatrött av hela excersisen (stavning??), så nu har han hoppat upp i sin fåtölj och ligger i djup sömn och snarkar!!  


James

James är på klipp och tvätt - inte precis rätt dag att göra det på, när regnet bara öser ner, men regnet kan i alla fall inte förstöra klippningen. Hoppas han blir av med allt hår mellan tassarna, så han slipper halka omkring på parketten så som han gjort på sistone. Han är ju snart 14 och lite skakig - men att inte kunna stå upprätt när han är inomhus, måste kännas för hemskt. P g a semestertider så har han inte kunnat trimmas - och det var inte alls lätt att göra det själv, tro mig, vi försökte!

Har alltid sagt att ingen mer hund när James inte finns längre (han blir 14 den 28 December) - blir tveksam på det uttalandet när jag ser denna bild - döm själva - helt oemotståndlig, eller hur?



Nu är det dags att gå och hämta James på hundsalongen..........

Dagens :)))
James

Dagens :(((
Regn och mitt hår "går inte ihop"

Regn...

Rätt mysigt att vara inne medan regnet öser ner och det smattrar på fönstren - en sådan här dag skulle man vara ledig och slippa gå ut alls!

Häpp...


Trött....

fast det bara är måndag... å hela veckan är kvar att jobba!   Lite mysigt med regn utanför... men skulle ha haft en öppen spis att kika in i medans man läser slutet på en bra, sann historia, BOK!!  eller annat framför brasan?

Har hunnit till de sista sidorna - kunde inte läsa dom på t-banan - inte bland alla andra - som inte vet vad som hänt -  just innan  min t-bane station ropades upp, fick jag tårar i ögonen - tack jag slapp det bland andra. Men nu minns jag att samma sak hänt tidigare idag - satt på läkarmottagninge med Shirin - just som jag skulle läsa om Carmen och jag var på väg att böla, då blev det våran tur!!!........så nu längtar jag i säng, för att läsa det sorgliga slutet, för så blir det. Förstod först inte titlen på boken, men nu förstår jag utan att ha läst det sista  i den... "En sorts kärlek" heter boken - läs den! Jag har läst järnet dom senaste dagarna.... tror alla skulle tycka om den - om man är vuxen och mogen.............för att förstå livet och nyanserna i den.

Natti

Dagens :)))
Shirre klarat det värrsta?

Yamin fått mvg på  sitt prov
Norah ler redan!

Dagens :)))
???



Slut på det fina vädret?

Nu är det slut på det fina vädret, i alla fall för denna omgång. Lågt hängande mörka moln så långt ögat når.... är vad jag ser från mitt vardagsrumsfönster denna morgon, och jätte kvavt är det också. Hoppas det inte börjar regna innan jag hunnit leverera hunden till Shirin, för att sedan "gå på" denna veckas "långpanna" kl 12.00.

Vet egentligen inte varför jag jobbar kvar "en" dag i veckan på restaurangen, annat än att jag gillar mina arbetskompisar, och stammisarna. Lönen kan man diskutera länge.......

Igår kom en utav mina "nya" arbetskompisar tillbaka ifrån semestern - jag hade tidigare bara träffat henne i ca 1 timme, innan hon skulle på semester - men redan då stämde personkemin oss emellan. Det här jobbet kommer att bli super bra!!  - kan man ha sådan tur?... tydligen! :)

Jag har trampat på på mitt nya jobb, gjort så gott jag kunnat, med 6 timmars introduktion - men igår så fick jag svar på en del som jag undrat över..... javisst får jag ha växter (har väntat med det, ingen annan har det nämnligen och ville vänta ifall det var någon som var allergisk - kan man vara allergisk mot gröna växter egentligen - det är ju dom som renar vår luft - det tänkte jag inte på.....vad dumt att jag väntat). Igår möblerade vi om i mitt rum också.... och nu ser det ut som jag tänkt mig under de tre veckorna jag gått där och hunnit fundera. Söndag ska jag ner i källaren och ta upp krukor - och sedan börja kånka växter varje morgon.... tills jag är nöjd. Har två fina ramar som är tomma - så ska leta reda på fina bilder på Shirin och Yamin som jag kan ställa på mitt skrivbord!!

Läste en artikel om hur man ser vad det är för sorts person som ockuperar ett skrivbord. Har man foton på sina barn - och dom är vända innåt så att den som jobbar vid skrivbordet kan se dom själv, då är man balanserad som person- uppblåsta typer har dom vända mot besöksstolen för att tala om "detta är vad jag åtsadkommit" - för dessa typer av människor ska det också helst vara foton på barn och hustru/make ombord på ett lyxigt segelfartyg... he he....= en nörd bakom skrivbordet med andra ord.

Näää.... nu hägrar duschen...och därefter en t-bane tripp med James, som nuförtiden inte är någon höjdare....för man får verkligen släpa honom genom spärren, hålla honom ifrån alla pelare (där han annars kissar), och dra honom både på och av t-banan, upp/ner för trapporna etc etc - när man väl kommit fram är man genomsvettig!!

Dagens :)))
Jag lever... och James mé

Dagens :(((
Hittar inte mitt paraply!

RSS 2.0