85 kg kött per person/per år

Idag på nyheterna/ i tidningen påstår dom att JAG/genomsnittsvensken  äter 85 kg kött om året - ok jag gillar/ t o m älskar kött  - multiplicera  250 gr en gång per vecka med 52 veckor... inte faan äter jag 85 Kg kött om året - nu undrar jag - VEM äter mitt kött?

Om vi ska gå vidare i debatten - om jag åt 250 gr kött (entrecote helst om Ni nu undrar?) två ggr i veckan under 52 veckor.... då skulle det bli så här mycke= 26 kg /år- men tidningen påstår att jag egentligen äter kött varje dag året om - i ofantliga mängder - om jag inte räknat fel (vilket är fullt mölligt)  det blir hur som helst INTE 85kg. Dela 85 kg med 52 veckor - då ska man äta kött 1,6346153 ggr per dag hela året!!! Hallå....herregud....variation förnnöjer, det vet väl alla eller....?

Som en envis kött ätare så består frågan:  VEM ÄTER MITT KÖTT!!!!

Lillen har det bra i Australien...


Varför alltid till helgen...?

Om man skulle föra lite statistik över "vädret" så tror jag absolut att det "dåliga vädret" skulle hamna mest på lördagar och söndagar = HELGEN! - i alla fal här i Stockholm...

För mig spelar det inte lika stor roll, men tänk på barnfamiljer som jäktar hela veckan, dagis, skola, jobb, stress med middag varje dag, komma i säng i tid osv. - så kommer helgen, då vill man umgås, göra grejer tillsammans.... och då antingen regnar det, eller som idag är snorhalt ute och moddigt. Det är INTE OK !! Det tråkiga är också att man inte kan klaga till någon instans - finns inget telenummer man kan ringa t ex....så att det blir någon ändring ?%6#.

En annan observation som kanske bara gäller mig själv är: varför blir jag alltid/bara sjuk när jag är ledig? I julas blev jag sjuk ca två timmar innan jag skulle gå på 12 dagars ledighet... och var sjuk under nästan hela min ledighet... och nu hade jag planerat att göra så mycket denna helg (inte väderberoende saker som tur är...) men när man vaknar med huvudvärk, ont i halsen och är snorig, ja då faller alla "måsten" ihop i en sunkig HÖG...... kanske kan jag dammsuga upp dom så dom försvinner? - för någon lust att göra allt jag föresatt mig -  den är som bortblåst!

Appropå "att dammsuga" - jag som åker t-bana varje dag och läser dammsugarpasar. nu på en blek reklamskylt säkert 10 ggr om dagen....ville förståss testa när min Nilfisk G930 blev påslös. Till att börja med lånade jag en påse på jobbet (samma dammsugare där) och sa till chefen att han skulle få tillbaka den vecka därpå. Det här var 18 november.... och jag slängde mig på datorn när jag kom hem och knappade in dammsugarpasar.nu - det är flera steg man ska gå igenom, men jag fastnade hela tiden på steg 3... till sist skrev jag ett e-mail till kundtjänst och skrev att jag inte kom förbi steg tre - här har Ni min adress - jag vill gärna köpa dammsugarpåsar av Er till min Nilfisk!

Två dagar senare kom ett e-mail från Jenny, som tackade för mitt e-mail och berättade att hon skulle mata in mina uppgifter manuellt och så skulle påsarna komma under veckan. Jag svarade och tackade Jenny!  Perfekt!. tänkte jag då........... men så gick veckorna, och det var först när jag blev sjuk i julas som jag hade tid att rensa ut min mailbox.... å då såg jag Jenny's e-mail ligga där... och jag hade fortfarande INTE fått några påsar. Skickade ett e-mail till dammsugarpasar.nu igen... med kopia på Jenny's e-mail, och då kom ett mail från Peter som bad om ursäkt - nu pratar vi om första arbetsveckan i Januari typ 12/1... Peter's e-mail sa att påsarna var ivägskickade och skulle komma till mig i samma vecka.

Igår 23/1 kom påsarna som dessutom fick plats i min brevlåda (där inte skrymmande post får plats) - och jag slapp hämta ut dom i ATG butiken......... så till sist, fast det varit omständigt, så är jag nöjd och kan tänka mig att beställa ifrån dem igen - men det tror jag beror på att det är dammsugarpåsar det hela handlat om..... om det var en annan "produkt" så var dom/dammsugarpasar.nu bortgjorda för flera månader sedan!

Nu har jag i alla fall 10 påsar.... så jag behöver inte testa deras sajt igen på många år...vill inte avskräcka ER, det är billigt och dom har alla "påsar" som någonsin funnits - så om du har en gammal "trotjänare" hemma, så är dammsugarpasar.nu stället som du ska leta på!!!

Ha ha ha..... jag är nog sjukare än jag är medveten om... ett långt inlägg om dammsugarpåsar på en lördag då jag é ledig och har en lång att göra lista... hur var det nu med den? - ska jag dammsuga upp den eller försöka mig på dom första punkterna i alla fall?

Tjingeling!

Somnade...

Somnade i soffan ca 20:00 igårkväll och vaknade vid 02.:00 - gick ut med hunden - väl hemma dök jag i säng - och gick upp 10:10 imorse (nån gång under morgontimmarna måste jag ha stängt av väckarfunktionen på min mobil- den är inställd på 06:15 - men minns det? - nää det gör jag INTE!!)  Alzheimers light ?

oh dear - vad betyder detta för hur jag ska orka upp till jobbet imorgon. Vet inte om jag orkar bry mig, det står ju överallt att man ska bry sig om sin kropp - kroppen talar om när det är nog - men hur ska man förklara för chefen om man kommer till jobbet kl 12:00 - my body needed this! - det gäller nog inte som "giltigt förfall".

Jag och dammsugaren blev inte så där 100% bundisar igår - jag ska försöka "uppvakta" henne igen - för det är väl inte mitt fel om dammsugaren inte är på humör?

:) :) :)

Städa bort julen...

Idag ska jag ägna mig åt att städa bort julen och få lite ordning på mitt skrivbord, högar med papper är det på den, efter den senaste tidens olika uppdrag.

Under den korta arbetsveckan har jag varit oroad över att inte kunna gå upp i tid. I onsdags tog jag hjälp av Telia's väckning'stjänst, i torsdags sov jag i Shirre's lägenhet (hon kryssade) och då hade jag bara 2 minuter till jobbet, och i fredags försov jag mig lite - men hann till kl 09:00 i alla fall.... puh....jag är alltid först, men ändå!

Äntligen helg tänkte jag, då ska jag passa på att sova lite längre och komma i fas - men det blev bättre än så? - jag vaknade kl 06.30 utav mig själv %&#¤? Det blir aldrig rätt!!

Nu ska jag spendera lite tid med min kompis för dagen:



Köpt en del nya krukväxter idag mé - några dog ju medan vi var bortresta under julen och julstjärnorna såg inte allt för roliga ut längre. Nu måste jag få upp ångan, för ärligt talat har jag inte så stor lust att städa idag - mer ett nödvändigt ont!

I år har jag ingen julgran att städa bort - för jag blev sjuk den 19:e - med feber osv. och åkte bort några dagar senare, så det blev aldrig någon gran. Det var inte planerat - men klär man granen någondag innan julafton.... ja då är det inte det första man tänker på när man är sjuk! eller? Nu har jag i alla fall inga barr i lägenheten fram till Påsk - och förresten har vi gått över till plastgran, för hunden strök alltid längs grenarna och drog runt barren i hela lägenheten!

Läste i veckan eller var det förra veckan - att plastgranen är det "dyraste" alternativet när man ska köpa gran - för den transporteras hela vägen från Kina.

Ha en underbar helg!

I'm so sleepy.....




Zzzzzzzzzzzzz - Zzzzzzzzzzzzzzzzz - Zzzzzzzzzzz

första dagen på jobbet efter ca 3 veckors ledighet. Hur kan man fortfarande vara trött efter 8,5 timmars sömn?

Ha en underbara dag!

Oroa sig i förtid...

Att oroa sig i förtid har jag alltid varit jätte bra på - hela dagen kommer jag att oroa mig över HUR jag ska orka upp till jobbet imorgon. Asså, har gått upp vid 9.00 varje morgon sedan den 20/12 (ibland senare)  - å nu ska jag upp kl 06.30.... ???


Nästa orosmoment blir att se "svart på vitt" hur lite jag hunnit utav allt jag hade bestämt att jag skulle hinna! Snacka om att bädda för en hjärtattack! Näää, så illa är det inte - jag kan faktiskt luta mig tillbaka och bara konstatera att det där och det där och oj även det där - hann jag inte med. Värre är det om jag försover mig..... då kommer jag inte att må bra alls!.

Lutar åt att jag ska ringa "väckning" - för, för mig är det lika vikitigt att komma i tid till jobbet, som att hinna med ett inbokat flyg till världens ände! Så TELIA - javisst, du får villigt min femtiolapp imorgon bitti!!

Hoppas alla haft en underbar ledighet.... för det har jag!


Phuket mitt i allt?

Jag vill inte veta att det är +28 grader varmt i Phuket, speciellt inte när det är minus 13 grader utanför mitt fönster!!!!!! (Uppgift hämtat från Aftonbladet 23:00) - BRRRR.....

Tänker på alla uteliggare - måtte dom ALLA få plats på härbärgena inatt !


Clas Olsson, Access och Konsum!

Idag fungerar inte min externa datamus - och jag som har ett stort "klipp & klistra" jobb på 64 sidor jag tänkte arbeta med idag. Att göra det med "styrplattan" på laptop:en är ju bara INTE att tänka på = så tidskrävande........ ska jag bli tvungen att hänga upp skylten:

 

och ta fram hängmattan?


eller blir det en resa till Clas Olsson - så jag får testa mitt nya Accesskort i tunnelbanan på samma gång?

Appropå Access kortet, så var det bara 82 personer före mig i kön på T-Centralen för att köpa ett, igårkväll. Alternativet fanns ju att åka hem igen á 40:- eller köpa en remsa för 180:-, men för en gångs skull var det trevligt med så många väntande, alla pratade med alla. Den stora frågan var - "vilken färg skulle man ha på kortet" - enligt broschyren fanns det 5 -6 st att välja mellan. Det är vikitgt med färger, speciellt om man ska ha kortet i 6 år - varför man måste ha det i så många år har jag inte riktigt förstått  (å jag glömde fråga när det blev min tur i kassan).

Tänk om jag väljer lila i år och det inte är trendigt nästa år.... osv osv ...så gick snacket där bland ett myller av folk. När det väl blev min tur så löstes "färgproblemet" på en tiondelssekund - kortet fanns bara i två färger - ilgrönt eller rött!

Snopet - å jag som inte gillar "gälla" färger i vanliga fall - FÖLL PLADASK för det ilgröna kortet , det är jätte fint! Hoppas nu bara det funkar - det var lite si och så när jag skulle hem - eller var det mig det var fel på, man måste nämnligen "hålla kortet" på ett visst sätt och inte glömma att det fortfarande är maskiner man har att göra med...vilket får mig att tänka på Konsum's nya "snabbkassor", men det får bli ett annat inlägg.

Det positiva med access systemet är i alla fall att det inte finns någon röst som säger "du håller kortet fel" att jämföras med rösten på Konsum's snabbkassor/maskiner som basunerar ut " DET LIGGER EN OFÖRUTSEDD VARA PÅ PACKHYLLAN", så fort man lagt sina vantar i matkassen för att ta fram pengar!!! Give me a break.....lady!!!

Är det allvarlig "BLOGGTORKA" när man inte hittar något annat att skriva om än Accesskortet och Konsum's nya kassor på sin blogg?.

Have a nice day folks!





Hur många dagar har vi ledigt egentligen!


Känns som en evighet sedan jag var på jobbet! Skönt...
att bara lufsa hemma ibland....

RSS 2.0