Äntligen..........

kom Shirre och Fia iväg på sin "resa" till Mallis och har förhoppningsvis landat för en kvart sedan. Hoppas dom får det riktigt varmt och skönt - att dom vilar upp sig, och inte dricker upp alla sina pengar.

Ikväll ska dom på Chili Lounge - ett riktigt bra mat ställe på Mallis (svenskar som äger och driver) Vill man ha supergott grillat kött med goda såser ska man absolut gå dit, lite dyrare än andra ställen, men prisvärt för det man får. När man sedan inte har så mycket cash kvar, kan hummersoppan (med äkta cognac i) på haket brevid, "varmt rekommenderas" -  tror det heter Fantasia, om jag minns rätt. Hmmm.... jag är nog lite avis på Shirre just nu.... fast jag inte skulle kunna äta hummersoppan med mina nuvarande matrestriktioner. Egentligen kan jag knappt äta något alls - har ätit sill och potatis 4 ggr den gångna veckan - och makrill i tomatsås på fiberbröd, sju dagar i rad till frukost! URK.....

Igår var riktigt mysigt, med middag tillsammans med Shirre inne i stan. Vi har hittat ett ställe i city, med bra, billig mat (så man har råd att äta ute ofta) - och därefter gick vi och såg "Sex and the City "- den var RIKTIGT bra! 2 1/2 timme svischade förbi utan problem, och Shirre tyckte det var bland dom bästa "avsnitt" hon sett - honey bun, detta var inte ett avsnitt, det var en långfilm :))   Hur som helst, bra handling, och förstås ett lyckosamt slut för alla! Skönt när man kan koppla av ett par timmar och inte tänka på det vardagliga. Det blev dock sent igår och jag var orolig för hur jag skulle orka upp?

Men nu sitter rutinen tydligen - slog upp ögonen kl 06:00 "innan väckarklockan" ringde - lite irriterande att vakna 06:00 på lördag och söndag, men det får man ta. Idag har det varit riktigt kul på jobbet då Therese var där - det är en del av hennes uppgifter som jag ska ta över, så vi har gjort många olika saker idag - hoppas jag minns dom imorgon!, det var mycket att ta in - men jag skrev flitigt i min anteckningsbok och hoppas att jag kan tyda mina hieroglyfer imorgon då Therese är ledig. F.ö. ska chefen och jag gå igenom helt andra saker imorgon.....så då lär jag mig ännu mer. Kul.

Chefen bjöd på lunch idag - och vart hamnade vi - jo på Ciao Ciao på Karlavägen - och vad hade dom på menyn - jo pasta och pizza - holy moses, som om jag inte fått nog av sådan mat, men jag sa inget. Åt en vegetarisk tortellini - och förståss var det grädde i, så min mage/lever protesterade nästan genast när vi var tillbaka på kontoret. Fördelen med att ha jobbat med pizza och pasta var att jag kunde tala om för chefen att dom glömt citronskivan till hans bresaola - vilket servitören genast kom med, och såg förvånad ut att chefen visste att det skulle vara en citronskiva på - hihi.... :))

Det är rätt skönt att bara jobba 09:00 - 15:00, speciellt nu när Shirre ska vara bortrest och jag har hunden - till hösten (1 augusti) blir det 09:00 - 17:00. Jag kan ju redan nu lämna James i hennes lägenhet i närheten - men så som det såg ut på T-banan imorse, 08:30 - fullpackat - så vill jag helst inte ta med James. Imorgon är det tydligen buss strejk - så det blir väl än mer folk på T-banan, utan att de satt in fler tåg.  Det är lokaltrafiken i ett nötskal. Annars tycker jag att det funkar ganska bra, om man INTE har hund med sig. Tror folk skulle bli irriterade också.......

Dagens :)))))
Shirre och Fia äntligen kommit iväg/fram
Gräset ser grönare ut efter dagens skyfall

Dagens :((((
Trångt på T-banan
Sill och potatis till middag - IGEN!

Härliga söndag...

Mmmmm, oplanerad sovmorgon blev det för mig idag...... glömde ställa väckarklockan, vad det nu hade varit bra för - för jag har inget jätte inplanerat idag, förutom att jag ska försöka locka med Shirre på söndagsmiddag och sedan se filmen "Sex and the City".

Shirre åker nämnligen till Mallis imorgon bitti och är borta i 18 dagar - så idag blir säkert fylld med att hjälpa henne med sista minuten saker, som sedan slutar med en snabb middag - och ingen bio! Idag är också en typisk dag då man kommer bli ovänner och sedan sams om vart annat under HELA dagen....Usch orkar inte...speciellt när man i förväg vet att det kommer att bli så :(((( - men jag ska ta mig i kragen och genomlida  hennes "resfeber", som så många gånger förr.

Igår jobbade jag långpanna på restaurangen, trodde jag skulle få ont i fötterna och benen men det fick jag inte - däremot när alla skulle gå ut efteråt och jag satt där och smuttade på min läsk, höll jag på att somna i min stol, så jag bröt upp tidigt  (00.10) - det är väl sviterna efter att ha gått upp klockan 06:00 hela veckan - "Välkommen till den rikitga världen" lilla Anne!...

Dagens :((((
Ruggigt trött fast jag fick sovmorgon

Dagens :))))
Sol idag igen!





Min profilbild på Facebook



Eftersom jag inte har för avsikt att  vara AKTIVT med på Facebook så vill jag inte ha med någon riktig bild på mig själv där. Jag tycker bilden jag valt ändå är rätt så lik mig :)   Tänkte att det kanske kan vara kul med Facebook om folk som man vill ha kontakt med men tappat bort adress och nr, hör av sig och vill "adda" en, så jag testar ..............

Dagens :)))))
Jag lever!

Dagens :(((((
Jag vaknade kl 06:00

Idag...

blir verkligen en låååång dag. Långpanna på jobbet - och till råga på allt så vaknade jag kl 06.00. Passar bra när man ska vara på kontoret kl 09:00 - men inte om man ska jobba från 11:00 till 23:00. Det får gå i alla fall! - på något sätt. Ledig imorgon, så hoppas kunna sova ut då istället.

Häpp

Sorry !!!!

But I can't respond to any emails today.
Something has crashed on my computer and the mouse is missing. .




Snott från Shirre som i sin tur snott från.....

Namn - Cecilia Anne Bengtson
Födelsedag - 27 maj
Hemstad - stockholm
Ögonfärg - blåa
Hårfärg - grått  :((
Längd - 167 cm
Högerhänt/vänsterhänt - höger
Värsta ovanor - tugga tuggummi (nicorette)
Stjärntecken - tvilling
Skostorlek - 39
Är dina föräldrar skilda - nej, döda och väldigt ihågkomna!
Skor idag - frövi's - lågskor i mocca
Svagheter - mina barn
Rädslor - getingar, ormar, spindlar, och att inte klara av mina räkningar 
Mål för året - hitta meningen med allt
Mest använda fras på msn - hallå
Det första du tänker på när du vaknar - vad det är för väder
Bästa kännetecken - bred häck
Mest saknade minnet - när mina barn var små, mina föräldrar

Favorit:
Färg - svart i olika nyanser :))
Mat - kött
Sport - ingen, men kollar fotboll EM och VM för sällskapsskull
Djur - hundar
Glass - GB Sandwich och Magnum
Sallad - caesar sallad med kyckling
Skådespelare - George Clooney

Serie/t.v. program- City akuten - Mannen som talar med hundar
Låt - många
Nummer - 7 och 13
Årstid - sommaren
Parfym - Organza (Givenchy)
Kroppsdel på motsatta könet - ögonen och leendet

Vänner och livet
Vad vill du bli när du blir stor - rik hemmafru
Hur vill du dö - inte vakna - smärtfritt
Vem av dina vänner är mest lik dig - ingen 
Vem får dig mest att skratta - mina barn
Vem har du känt längst - Gunilla
Vem är blygast - jag
När grät du mest - när mamma dog
Bästa känslan - att vara lycklig
Värsta känslan - när man förlorat någon man älskat
Vart vill du bo i framtiden - stor renoverad lägenhet i city med noll kronor i hyra!
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara - att jag upplevs som kall
Hur länge tror du att du kommer leva -  jag försöker fånga de dagar som finns, Carpe Diem

Har du någonsin;
Varit kär - ja
Blivit dissad - nej
Rymt hemifrån - nej
Föreställt dig ditt ragg naken - nej
Skolkat - ja
Tänkt på självmord - ja
Sovit utomhus - nej
Gråtit i skolan - nej
Velat bli modell - nej
Varit otrogen -  nej
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - mycket....
Sett en död människa - ja, min mamma och mitt ex o några fler
Druckit alkohol - ja, för mycket emellanåt
Använt droger - absolut INTE
Ätit sushi - usch
Varit på scen - tre, fyra gånger för mycket!
Snattat - ja, en dagbok när jag var 9 år och vi bodde i USA
Retats - ja
Blivit nerslagen - dagligen, när jag var gift.


Häpp!

Kan inte sova.....

så fort jag släcker sänglampan så är jag klarvaken. Nu har jag duttat lite på datorn i en timme och känner trötthet i ögonen igen - ska göra ett nytt försök. 4 timmar och 20 minuter tills jag ska gå upp - tror jag ställer klockan på 06:30.....


Läste just...

mitt inlägg ifrån Midsommarafton. Näää, alergisk mot sill var jag nog inte - men 3 dl gräddfil och med tanke på vad min lever tycker "nu för tiden" - gjorde nog så att jag fick en REAKTION...... allt har sin förklaring, förr eller senare.

Nu MÅSTE jag definitivt  i säng....dessutom har jag hittat en bra bok i högarna av alla "köpta på sistone, men inte lästa" böcker. Om jag minns rätt så heter den Myrra. Låter er veta hur bra den är vid ett senare tillfälle.

Natti igen...

Nytt jobb........

som i och för sig kommer att bli jätte roligt när det sätter igång på riktigt! Får en känsla av att det kan bli lite på halv fart under sommaren för att bli riktigt mycket höst/vinter/vår. Jag har mycket att lära mig där men det är absolut inga svåra saker, mest rutiner. Jag har så mycket med mitt internationella jobb just nu att jag suttit till  22.00 ikväll med det, så det är skönt att ha det lite lugnare på dagarna.

Idag var jag hos läkaren och fick mina provsvar - risk för hjärtinfarkt!!,   alldeles på tok för högt kolestorol- värde, och en svag lever som inte rensar ut fetter - inte undra på att jag gått upp 10 kilo på ett år. Fick medicin och läkaren sa att vi träffas om två månader igen - då ska jag redan har märkt en ordentlig minskning av vikten, säger läkaren.

Får absolut INTE äta inälvsmat, grädde, smör, äggula, feta ostar, öl, vin eller sprit när jag tar medcinen. Ska helst inte ta alvedon eller någon annan tablett heller under de närmaste månaderna (ihop med den medicinen jag fått)  - det är OK, jag är ingen piller människa - har inte ens IPREN eller ALVEDON hemma.

Det är bra om jag äter kyckling, fisk, kött, grönsaker och frukt - och antar att det är bra om jag tar på mig  joggingskorna nån gång ibland - och tar en rask promenad och låter hjärtat veta att det inte är dags än att sluta slå!

Att inte få äta vissa saker: tänkte jag när jag kom hem och stod på Konsum och funderade på vad jag ska köpa, kan ju inte vara så svårt. Tar fiberrikt bröd, ett stort paket kycklingfiléer, brysselkål (som tydligen bara jag gillar utav dom jag
känner) - potatis har jag hemma, och sedan funderar jag på vad jag ska ha på mackorna - köper till sist en leverpastej "lätt" 10% och tycker jag är jätte duktig. Väl hemma ska jag göra en smörgås till mig själv - det slår mig först när jag väl öppnat paketet,  att för fasiken "leverpastej" är ju "inälvsmat" -  får ge den till James - han älskar leverpastej! Undrar hur hans lever mår??

Nu går jag omkring och tycker jag har tryck över bröstet - typiskt.... det har jag ju inte egentligen, det är bara jag
som känner efter. Det står på beskrivningen av min medicin att man kan få många lätta biverklningar såsom klåda,
alergisk reaktion etc - men än har jag inte märkt något..........(efter en tablett ).

Nu har jag fått en förklaring i alla fall varför jag måste störta iväg varje gång jag äter pasta med gräddsås - det är min lever som säger "nejtack" - och allt passerar snabbt förbi! Jag som trodde att jag var laktosintollerant, men fattade inte
hur jag klarade av mjölk? Minns när Shirin och jag skulle äta GI mat förra våren - attans vad vi sprang på toa - nu vet
jag varför - det var för FETT helt enkelt - det var efter den korta dieten (2 veckor) då inget egentligen hände med vikten,
som mina 10 kilo kom som ett brev på posten. 

Nu ska jag ta dessa tabletter slaviskt - inte vill jag få en hjärtsnörp - jag är ju bara 54 år gammal! och det vore ju snyggt med 10 kilo mindre "på hyddan" dessutom. Nog om min vikt nu......

Nu måste jag hoppa i säng. Från att ha jobbat kvällar, jobbar jag nu morgnar - måste få in en rutin. Det trevliga är att man hinner läsa lite innan man somnar. Gick upp kl 06.00 imorse och kände mig som en klubbad säl.......tack Shirre för att du har hunden - jag kunde knappt öppna ögonlocken den första timmen.

Natti natti

Dagens : ((((( 
- Medicinen kostade 851:- (är aldrig sjuk så har inte nått mitt högkostnadstak - eller vad det nu heter).
- Att klockan snart är 23.00 och jag bara får sova 7 timmar....

Dagens :))))))
- Shirre säger att medicinen blir billigare nästa gång.......

Midsommar....

Härligt att bo i Sverige på midsommarafton - det är ljust hela natten!  Idag skulle jag jobba långpanna , var
det tänkt från början - sedan ändrades det, och jag skulle börja 16:00 - väl där bestämdes det att vi skulle
stänga kl 18:00.... ok sa jag.... min näst sista dag.... så inga problem!

Personalen  o jag (servisen och köket) sökte upp närmaste öppna pub, det mesta var stängt i stan idag - men vi hittade
the Laughing Duck på Vasagatan.... och satt där ett par timmar, och ältade allt som hänt på sista tiden - det är svårt att inte prata åtminstone "lite" jobb när man alla är ute tillsammans, annars tycker jag att det är kul att gå ut med dem, man hinner ju inte känna folk på jobbet annars!

Jag var den som bröt upp först... måste ju hem till "Gose James" och dessutom är det jag som öppnar imorgon - så jag gick när det var som trevligast!

Åt min medhavda sill, potatis och gräddfil  idag - jätte gott - i alla fall de första tuggorna, men sedan blev det för salt, och jag började undra vad jag hade längtat efter egentligen. Sedan började jag kallsvettas och Louise som jag jobbar med sa, du är helt rödflammig på halsen och i ansiktet - svetten rann - fast Lousie försäkrade mig om att det inte var varmt alls i lokalen. Jag mådde inte så bra ett tag där....alergisk mot sill? - nää det kan man väl inte vara? Jag har en burk kvar till imorgon - ska testa igen om det var sillens fel!

Nu steppar James här bakom mig och vill UT - så nu måste jag sticka.
Glad Midsommar på er alla!

Hjälp!

Shirre, kan du ta bort inlägget här under - det är en URL på samma sak som finns under!
Helen Sjöholm etc etc. Jag vet inte om jag klarar av att vara bloggare - inte så intresserad av att berätta om mig själv,
men läser flitigt på din sida och Jennies  - och sedan kollar jag alla som skrivit på era sidor - så intressant och gulliga - och vips har jag spenderat 2 timmar vid datorn och inte skrivit något själv, på min egen "nya" blogg.

Hur som helst, tack för sällskapet igår. Inte visste jag att om man vill ha sällskap när man handlar,
så ska man inte få titta ifred, utan bli störd av vad "sällskapet" hittat.... det kanske förklarar varför jag
alltid handlat kläder själv i alla tider! Allt jag köpte igår "passade" i alla fall - och jag är nöjd - mest nöjd är jag över
att inget var svart - jag har förstått nu att svart passar till allt - men man behöver inte vara "genomgående"
svart från topp till tå! Glömt å berätta... köpte en ny vår/höst jacka på rea häromdagen - den är beige á 399:-

Nu ser jag fram emot nya jobbet som kontorsråtta - måste börja träna igen - för att sitta på en stol hela
dagarna kommer att sätta sina ("värre") spår i längden! Behöver också gå till en optiker och få nya glasögon -
kisar rätt kraftigt just nu, men det beror på att jag fick betala 6000: för mina glasögon för 4 år sedan - tror
jag blev lurad - det är i så fall inte första gången. Ser att det finns en optiker här i området som har gratis
ögonundersökning - och priser på bågar och glas så som på internet, säger dom i sin reklam och dom
är ju överkomligt billiga!!! Man kan tydligen också köra avbetalning om man behöver. Schyysst... tycker jag,
så även dom som inte har råd kan se under tiden! Planerar att gå dit så fort som möjligt!!

Så kul att följa Jennies och din blogg - mest Jennies just nu - för snart är dom tre! -men också så kul
att läsa din blogg - du skriver om saker där som inte kommer fram när man käkar söndagsmiddag tillsammans.
Vi kanske ska sluta med att försöka återuppleva dagarna i huset i Täby - där vi på söndagarna käkade middag
hemma och satt och läste kvällstidiningarna samtidigt. Nu träffas vi ju inte lika ofta.... så vi borde ta tillfället
att prata mera!
 
Idag är det midsommarafton - och ok jag jobbar på restaurangen... från början skulle jag jobba långpanna, men
nu slipper jag det - ska  förbi Konsum (inget annat alternativ här i området just nu - alla saknar ICA och personalen där) och köpa tre sorters sill, potatis finns på krogen - så köper gräddfil och gräslök också - och njuter. Då får man väl inte avdrag med 35:-/ dag/måltid???? Pasta och vedugnsbakad pizza kan slänga sig i väggen - INTE bara på midsommarafton - asså man tröttnar snabbt på så ensidig kost!

Ser att det är bra väder ute - ok kallt, men solen skiner - kan inte minnas när det varit så vackert på midsommarafton - oftast blir det skitväder precis när man ska sätta sig ner vid dukat bord - just nu är klockan bara 11.35 - så man vet ju aldrig hur det ser ut vid 16.00. Jag ska i alla fall käka min sill och potatis under tak .....och slipper torka bort regnet ur min panna, innan jag börjar äta!

Nu har jag väl berättat vad jag tycker och tänker - vad tycker Ni, Shirre/Jennie - är jag en framtida "bloggare"?
Nää egentligen inte - skriver "direkt" till Er - vet inte hur man hittar det där "allmänna" snacket som passar alla.

Kram på er alla..

Nytt jobb!

http://www.youtube.com/watch?v=ridUqEFixQ0&feature=related

Så som i himlen


sämsta bloggaren!

Jag kan hålla med dig Shirre att jag inte är världsbäst på att blogga, ett inlägg på två veckor  - men jag kollar din och Jennies bloggar flera gånger om dagen, och svarar ibland på Era bloggar direkt, sedan måste jag göra annat....dessutom är jag inte sååå intresserad av att alla ska veta vad jag tycker och tänker. Jag kan förstå att Ni vill det... och det är jätte roligt att läsa... men vad ska jag berätta om min vardag, som kan intressera andra? Gick upp kl 09.00, bryggde kaffe, jobbade på mitt internationella jobb, svarade på några e-mail samt några telefonsamtal, drack mer kaffe.....jobbade vidare.... osv osv.....oroade mig över mina barn, deras framtid, räkningarna etc etc. Vem vill läsa om det?

Ser fram emot att träffa dig efter singing bee........... och önskar att jag hade något "fräscht" att ta på mig till arbetsintervjun nästa vecka, önskar också att jag hunnit färga och slinga håret, gå ner 10 kilo, samt fixat fina naglar. Shit happens.... jag får gå dit som "JAG ÄR" !! Lång erfarenhet hoppas jag är meriterande...??

Häpp :-D

Jennie - Dexter MÅSTE  kolla in detta:  http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article2672296.ab?service=galleryFlash

Nu är jag faktiskt här!

svårt att förstå när ungdomarna säger vad man ska göra - dom är värre en spanjorerna som
glömmer ändelserna på alla ord, det kan man lära sig leva med men... Ungdomarna glömmer
början på vad man ska göra istället, förvirrande för en gamling som jag - när dom säger gå in på
din blogg och skriv publish me - ja då antar jag att jag skriva det efter www bla bla bla/ publishme.se
- men så var det ju inte??? Ok jag é dum - OCH??

Nu vet jag i alla fall hur man gör och är här och skriver en massa blaj. Tidigare idag har jag andvänt
min enda lediga dag per vecka till att försöka omvandlat mitt svenska CV till ett på engelska - inte lika lätt eller självklart, för de flesta utav  organisationerna jag jobbat för finns inte kvar - och ingen minns vad dom hette på engelska.
Fick tag på ett par kloka i alla fall - och så måste jag tacka Google.se också, så nu har nästan alla namn på plats
(3 timmar senare !!)

Nu måste alla som läser detta (Shirre och Jennie - kom igen!!! - no one else knows about my blogg) HÅLLA tummarna,
så att jag får det nya jobbet jag vill ha - är trött på restaurangbranschen som sådant - men älskar gästerna!!!
Ska bli skönt att gå till ett kontor varje dag - planera att ha på sig olika kläder varje dag....piffa upp sig...och slippa
vita skjortan och svarta västen - för att inte glömma bort de extra breda fula gympadojorna (så att man inte får ont i fötterna när man jobbar 12 timmar i streck) och som jag ideligen måste förklara för folk som glor neråt på t-bane
perrongen, varför jag har så fula skor. Ok, dom bidrar till att man får kontakt med folk som man annars aldrig skulle ha pratat med.... men tror knappast att dom får hänga med till ett kontorsjobb - däremot hoppas jag att James får följa med mig varje dag - å så ligger det nya jobbet två kvarter ifrån Shirre's lägga - spännande - håll tummarna!

Nu ut med hunden och därefter locka med Shirre på söndagsmiddag ........

AnneB

Hej och Välkomna!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0