Någon...

Någon som varit nära/close close och misst allt (just nu) var finns hon?
Gråter ....

Njuter...

Njuter av min semester och faktum att jag nu är klar med min klädkammare! det blev en hel del vändor till Stadsmissionen, tur att den finns i närheten. Nästa projekt är mitt lilla kontor (5 kvm) så det är av yttersta vikt att det är städat där.... så att jag kan jobba hela hösten, vintern och våren... Nån gång ska det bli superfint här. Just beställt denna bok:

..... som premie ihopa med månadens bok, som är: Håkan Nesser's - Makarna på Carmine Street

För några veckor sedan, när brorsan var på besök, flyttade vi på packlådorna i mellanhallen, (dom har stått där i 4 år, packlådorna alltså!!) . Vi köpte tre Billy bokhyllor, installerade halogen lampor och glas hyllor på de första två hyllplanen (finns en del glas saker där nu) - och vips blev det jätte fint i hallen. Längst ner, på de resterande fyra hyllorna x 3 = 12 hyllor, fick alla böcker plats som legat i högar här. Nu ska jag hålla i plånboken och inte köpa en massa böcker - jag har ju inte läst 1/3 av dom jag har, märkte jag när jag satte in dom i hyllan!!! - ok,  efter att Håkan's senaste anländer i brevlådan nästa månad... har sparat en plats till den, sedan är det knökafullt i bokhyllan! Så här ser hallen ut :)



Nästa projekt förutom kontoret, blir att gå igenom alla mina CD skivor och ladda upp dem som MP3 på en Ipod, träffade ngn som sa att det var möjligt, men vet inte hur... men det går säkert. Synd att man inte kan ladda ner alla VHS filmer som man har.... dom är ju bara att skänka bort - eller vet ngn hur man kan spara dom. Vilken "manick" ska man då ha?

120 GB - räcker det till filmer, musik och bilder? Det står så i beskrivningen i alla fall....Min externa HD tar 500 GB... men är inte lika snygg, och jag kan inte koppla hörlurar till den heller :( Så om jag köper en Ipod, vad ska jag göra med min externa HD (Lacie) - kanske bara ha jobb på den - så kan jag använda Ipod:n till att lyssna på Buddha Bar (har alla de 6 första utgåvorna) de 7 minuterna jag har till jobbet! Innan jag fått in hörlurarna i öronen, är jag framme vid Slussen där jag måste byta tåg.... och ja, jag vet inte om jag kommer att ha användning för en Ipod annat än som " a storage device". Kanske den är bra att ha senare i livet på äldre boendet - häftigt att lyssna på Buddha Bar då!!... men bara 120GB, då blir man kanske utskrattad!

För att inte verka extreme.... men jag måste berätta, på Kjell & Company säljer dom en maskin där man kan scanna in alla sina "negativ" - och jag har ändå tänkt att scanna in alla foton som jag har, och spara ner på en extern HD, men kommer nog aldrig att ha tid, om jag inte bryter benet ordentligt och har gips i typ 6 månader.... köpte en scanner för 3 månader sedan, och den väntar fortfarande på att scanna foton.

negativscannern

Snabb
Montera dia, färg- eller svartvita negativ i hållaren, för in hållaren i skannern till önskad bild och tryck på skannerknappen. Efter en sekund ligger bilden i programmet. Om flera bilder skannas läggs dom på rad i väntan på att bli sparade, man behöver alltså inte spara efter varje skanning vilket gör arbetet snabbt och effektivt.

Lättanvänd
Skannern levereras med lättanvänd mjukvara för WinXP/Vista. Bildtekniska justeringar som färgkorrigering och exponering sköts automatiskt. Om bilderna blivit felvända i hållaren måste de inte skannas på nytt utan kan roteras och spegelvändas med enkelt klick i programmet innan de sparas.

Kompakt design
Skannerns mått är bara 82x86x152 mm och ger därför mer plats på skrivbordet för negativfickor och dia-magasin.

Drivs från USB
Ingen extra strömförsörjning behövs eftersom skannern drivs från datorn genom medföljande USB-kabel.

Specifikationer
Bildsensor: 1/1.8", 5 Megapixel CMOS-sensor. (1800 dpi, 3600 dpi interpolerat). 30 bitars färgdjup. Lins: F2,0, 4 lins glas, fixfokus. Vikt: 580 gram. Levereras med programvara, manual på svenska, hållare för dia, hållare för filmnegativ, USB-kabel samt specialborste för rengöring av skannern.
Upplösning vid icke-interpolerade bilder: 2592x1680px. Kräver USB 2.0

__________________

Idéen med "ALLA DESSA PRYLAR"  är att snart tillhöra dom som hängett sig åt "compact living" - men det blir kanske svårt när man bor på 98 kvm - det kan t o m eka om jag skulle hinna så långt som jag tänkt, eller så säljer jag och flyttar in i en tvåa i centrala stan - ja planerna är många - oftast blir det inget, men drömma är alltid kul!

Konfetti...

.... lite överallt där det inte borde finnas, efter denna kväll. Det var trevligt som bara den med Shirre, Verah och Maria som snabbt snodde åt sig Michaela's biljett när den hastigt och lustigt blev till salu. Ska inte kommentera konserten för mycket, är ingen expert på varken dans eller sång - jag tycker showen var färggrann och efter allt som skrivits i pressen och alla bilder man fått se på Britney, utan hår, nersupen, trasig som människa som gått in i en tjock betong vägg, (för att hastigt nämna några saker på senaste i hennes liv) så var det en tränad (i alla fall smärt) Britney man fick se på scen, på väg tillbaka....playback 90% förvisso, och för dom som vet ,ingen dans att betrakta som dans, men jag håller inte med - har man supit ner sig, haft en "nervous breakdown" som hon haft, så höll hon i alla fall takten, och hade vänligheten att fnittra när hon missade!  Jag var inne på hennes websajt nyligen, showen ikväll är hennes 17:e på turnén - hon har 33 st kvar, det kan inte vara kul, och hon ska bo på hotel fram tills i november....hur kul är det i längden, med barnflickor i följe etc. Kevin F. och nya flickvännen verkar i alla fall hänga med dom - men jag är så skeptisk mot pressen - och ännu mer skeptisk efter att ha sett Britney ikväll, så jag vet inte vad jag ska tro. Jag VET i alla fall att pengar inte är allt och att jag haft en underbar kväll "TACK" Shirre för en underbar födelsedagspresent och tillfället att få tillbringa den med dig!! Kram Mams


Ericsson Globe Arena here we come...

Ikväll blir det Britney Spears med Michaela, Verah och Shirre...... wiiiiiiiiii
(min födelsedagspresent från Shirre) :)



Festligt värre..

trött som en gnu é jag - haft släkt här i en vecka, och idag skulle Shirre ha sin 25 årsfest. Jag gick upp 7.00, vilket i sig är okey, men vid 18.00 när allt var klart, handla, dammsuga etc etc etc , hade jag tänkt sticka på bio och vara i stan tills festen var över... och ta igen mig! Tackar alla som ville att jag skulle vara med, det var verkligen jätte trevligt.

Shirin har verkligen många skittrevliga vänner !

Natti - hua klockan är tre - vore jag 25 skulle jag stanna uppe, men jag é 55 och vet att det är vettigt att få 4-5 timmars sömn istället för ingen sömn alls.

Thanks God it's Sunday!

P.S Shirre fick verkligen många fiina presenter och blommor, kolla in hennes blogg.

Brorsan

Brorsan med hundar kom idag och ska stanna till på fredag. Vi klippte en utav hundarna på altan, gick på promenad, åt en god middag och satt några timmar på balkongen..... Fått ihop en lång lista inför imorgon och nästa vecka - men den går fort att avverka när man är två och dessutom har tillgång till bil. Än har semestern inte börjat och jag har redan hunnit så mycket!! :))

08:00 startar vi.... fast IKEA, Clas Ohlson, och Shurgard inte öppnar förräns 11:00 - så då hinner vi med en lång promenad med hundarna och en lång frukost!

Imorgon kväll kommer sonen med fruga ifrån Norge och stannar till på lördag - ska bli hur roligt som helst. Tippar på att vi går ut och äter på tisdag (Shirre fyller 25) hipp hipp hurra, därefter drar vi till GJ för att lyssna på födelsedagsbarnet - och senare i veckan ska vi hinna se Ice Age 3....



Semester

Nu börjar min första semester i livet som vanlig anställd :) Idag blev jag bjuden på lunch av chefen som meddelade att jag skulle få löneförhöjning, och det var ju ett glatt besked, men sedan sa han att löneförhöjningen gäller retroaktivt från 1 Januari 2009 - wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii - då höll jag på att sätta mina nudlar i lufttsrupen!!



Tro nu inte att jag ska blogga mera bara för att jag har semester  eller har fått löneförhöjning - det tror jag knappast! - ATT GÖRA listan är lång t ex rensa ut ett proppfullt 9 kvm förråd i Danderyd, rensa klädkammaren här hemma, fixa balkongen (köpa nya utemöbler och växter), men nog blir det lite mer ledig tid än vanligt - fast jag är fäst vid min dator och kommer att kolla mejlen på jobbet varje dag som jag är borta... tokig? jo det är jag nog, men trivs bäst när jag har att göra - har testat att inte ha ngt att göra, så jag kan skillnaden! Måste också kolla allas bloggar....läser mer, kommenterar sällan nuförtiden...sorry! Ska bättra mig där - skriver upp det på min lista, och når dit såsmåningom!


Mellan de första raderna här och nu... har jag åstadkommit en "whole make over" i mitt badrum - det mesta åkte ut, nu vill jag ha så lite som möjligt överallt - det började för ca 1 månad sedan... var på granit och köpte 8 vackra korgar = vips var alla mina CD skivor och DVD filmer borta i vardagsrummet...fast dom finns kvar, tror dom blir mindre dammiga där, men tlll slut är det ju blocket som gäller för dom liksom mina 2000 böcker - det är ju sällan = aldrig att man ser om en film eller läser en bok igen. Böcker har jag svårt att slänga, slänga blir det ju inte, skulle skänka bort dom till stadmissionen eller liknande, aldrig tippen för böcker, men det går inget bra när jag tänkt mig att rensa och är på humör att göra det - kan inte rensa bort böcker!!




Den senaste månaden har jag mest hunnit med att läsa andras bloggar, har förstått att bilder är viktigt, så letar i mitt akrkv och lägger in dom hur som happ - så detta inlägg blir mer spännande? hmmm... jag som trodde att folk läste för att dom ville veta vad man tycker och tänker.. men så är det tydligen inte... inte om man vill hamna på topp listan, men jag har absolut inga sådana ambitioner...men lägger inte lite bilder ändå - hipp som happ.

James in memoriam: Saknar dig...väldigt mycket!


RSS 2.0