Mammor har alltid rätt ? !!

Mamma sa alltid till mig att om jag ville något tillräckligt mycket skulle jag önska mig det och arbeta i den riktiningen - jag gjorde precis så (vid 54 års ålder) och tog mig ur en branch/ett jobb som jag inte trivdes med längre och fick det jobbet jag nu har, efter månader med bemanningsföretag och blädder på arbetsförmedlingshemsida "dagligen" - utan resultat!! Jag hade under tiden en annan anställning - så jag hade inte panik på det sättet, annat än att jag inte trivdes i den branschen jag befann mig längre - hade siktet framååååt! hela tiden under de senare månaderna.

Jag kan erkänna att jag ibland vaknar kallsvettig över att jag nyligen bytt "bransch" (bara jobbat en månad än så länge)  - speciellt när man läser om hur många som blir uppsagda, både här och där - och jag sitter på ett litet kontor - och folk sparkas från "STORA" kontor - var mitt val rätt, är det ett jobb som jag kommer kunna behålla tills jag pensioneras? Kompetensmässigt vet jag att jag kommer att ha jobbet kvar, men det är inte alltid det som anställningen beror på - ingen får gå från Eriksson vid en massupssägning för att dom inte är kompetenta....allt handlar om LAS, vilket jag i och för sig tycker är ganska rättvist - även om en del "pärlor" kan gå förlorade, å det är jävligt synd!. Jag brukar somna om ganska snabbt med tanken att jag jobbar på ett litet företag som har EU anknytningar - och jobbar intensivt med ett ämne som ligger högt upp på allas agenda idag - så det borde räcka till allas löner  ( vi är 4 ), och fram till min pension. Ååååå om bara mamma hade funnits här, hade jag kunnat fråga henne vad hon tycker - pappa också.

Detta leder in mig på tankar om hur mycket jag saknat mina föräldrar under barnens uppväxt - mamma dog innan Shirin skulle fylla 3 (och det var med smärta jag tog fram "Chunky" - en gosedjurshund - som mormor köpt flera månader i förväg - och som jag gömt i garderoben) som Shirin fick på sin födelsedag den 7/7 - 1987 - och mamma gick bort 3/5 1987. För Er som känner Shirin väl och besöker henne hemma ibland - så finns Chunky där - kan inte minnas att Chunky varit i tvättmaskin någonsin - i så fall bara en gång under alla dessa år... men hon är fortfarande lika fin som när hon blängde på mig varje gång jag öppnade min garderob - innan Shirin fyllt 3.

Chunky har fått följa med överallt - även när Shirin blev tonåring - Chunky har varit på kollo, säkert 6-7 år i rad - och Chunky har varit på Mallis/magaluf med Michan och Shirin flera gånger - jag ska nog ta mig ett snack med Chunky - men nu är det för sent - vad ska man fråga Chunky egentligen - Shirin är nu 24 - och hon berättar gärna själv om alla hennes och Michans eskapader sedan dom var 14-15-16 - jag ville ju förståss veta DÅ- men eftersom dom båda klarat sig helskinnade tills nu - så är jag evigt tacksam för det, och kan skratta lite åt det som berättas.

Jag minns när Shirin frågade mig om Michan fick följa med till Mallis, jag blev helt ställd - jag tyckte det var ett jätte stort ansvar att ta med någon annans barn utomlands, speciellt till "MAGALUF" - jag ångrade att jag någonsin åkt dit med Shirin - men i nästa andetag tyckte jag, Michan var hos oss dag som natt på den tiden i alla fall,så varför inte.. Michan var lite yngre än Shirin (ett år betyder mycket ibland!!) - och som tur var lyssnade Michan på mig när vi var på Mallis , i alla fall första året "tror jag"? så allt gick strålande bra - Michan och Shirin gjorde sedan egna resor dit när dom fyllt 18 - gud vet vad som hände då - jag är bara glad över att båda klarat  sig igenom "dom vilda åren" då man inget visste säkert! man blir lite skrämd över vad som händer idag - kanske det inte var lika farligt då? säger en optimist.

Nu har jag tappat trådarna helt... skulle berätta om hur mycket jag saknar min mamma och pappa - och dessa tankar fick jag på nytt, nu när Jennie fått sin lilla Norah - och hur viktigt mor/far föräldrar är för ett barns (barnbarns) uppväxt - och som stöd till barnets föräldrar - ni gamlingar har en VIKTIG roll!!! Jag är snart bland gamlingarna också och hoppas att jag har massor att ge - bara kärlek räcker ganska långt - men en och annan "otrolig" historia om svunnen tid - sätter sin prägel! - och är VIKTIG!

Häpp

Dagens :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
!!!! nya bilder på Norah!!! så sööööt - vill se mer - o helst vara där, samt kolla över axeln om det finns ngn skogshuggartyp utanför - borta från hemmet ofta - dra in tillräckligt med stålar (fast jag ska dra in stålar jag med hemifrån, med hjälp av internet) så man bara kan få vara vanlig fru= kvinna, mamma, mormor

Dagens :((((
Har jag redan skrivit om tidigare idag.........:((
Hann inte ut på balkongen och solen - faktum är att det är för varmt - fast jag älskar att sola - då ska min solstol vara bokad från 09.00 - 17.00 och havet ska ligga 4-5 meter nedanför , så man kan doppa sig ofta - jag ska också ha en 1.5 liters tom petflaska till hands - att fylla med havsvatten - för att spola av fötterna med när jag väl kommer tebax till solstolen  - he he , hi hi ,  haha

Fråga till Shirin:
När ska vi boka en resa tillsammans och bara ligga på solstolarna från morgon till kväll? dricka sangria på väg hem - duscha och sova ett par timmar och sedan göra stan? - vips kommer du snart att träffa "PRINSEN" och då blir det ju så mycket svårare - fast jag har inga problem med att ta med honom - fast då behöver vi två rum = dyrare..... pengar?... hmmm när man dör finns dom kvar på jorden... Oj Usch... Nääääää

Kontor hemma....

Att ha kontor hemma är ibland ett gissel, fast för det mesta är det rätt praktiskt. Imorse ringde telefon  kl 06.00 (har
kombinerad fax och telefon) - det var ett fax från Indien. Från deras perspektiv har dom faxat kl 10:00.... så vad ska man säga om det?. Omöjligt att somna om är det i alla fall. Så nu har jag varit på en långpromenad med hunden, matat honom och ska strax in i duschen och sedan iväg till jobbet.

En arbetskollega till mig (Spanien) 32 år gammal har legat i koma i över en månad - ingen ville säga varför till att börja med, men nu har jag fått reda på att hon har fått en stroke, det är så ofattbart, hon som  ser ut som "hälsan" själv - ja så kan det gå i alla fall, därför blir jag så arg på folk som säger - bara man håller sig i trim och äter nyttigt så håller man sjukdomarna borta - det är INTE sant.!!  Man kan drabbas av tusentals saker, den mänskliga kroppen är väldigt skör.

En solig dag till, idag har jag faktiskt planerat att komma hem lite tidigare och försöka sitta på balkongen och få lite färg, men det finns också så mycket annat som är roligt att göra istället - egentligen så praktiskt att bara slinka in på ett solarium en halvtimme om dagen - och på 10 dagar ha man fått en ganska fin färg. Här hade jag tänkt skriva att det är farligt att sola solarium, men det är ju minst lika farligt att sola i den riktiga solen, speciellt nu med det tunna ozonskiktet, det vore praktiskt om det blev modernt att vara "blek" så som det är i de Asiatiska länderna - dom skyr solen och vill vara så bleka som möjligt, för dom tycker att det är fint. Lätt för dom att säga, dom är ju redan lite bruna från början!! :))

Dagens :)))
Hunden är "piggelin" idag

Dagens :((((
Ingenting ännu! - jo telefonen som ringde - men det är också rätt skönt att gå upp tidigt, när man väl är uppe....


Dagens fråga:

Ska Jennie ha ork att lägga ut fler bilder på Norah idag?


En och en halv vecka...

har gått sedan vi fick veta att Shirin är sjuk. Hon har tagit det ganska bra och är superduktig med allt vad hon får, men mest med vad hon INTE får just nu! Jag vet att hon tar sig igenom det här, för hon är en stark och bestämd tjej! Ska bli jätte kul att gå på Singing Bee och se henne där - sjunga kan hon ju, det vet vi, men att kunna alla texter (vilket hon säkert också kan) - men jag håller tummarna och tårna och korsar benen!!! ;-) i alla fall, för JAG personligen tycker det verkar jätte svårt!!

Jobbet går i sakta lunk just nu, alla är borta från kontoret (på semester) förutom jag! Det är på sätt och vis skönt.... och jag kan sluta lite tidigare varje dag (med chefens vetskap). Egentligen borde jag skynda mig hem och sätta mig på balkongen i solen ...... det börjar bli pinsamt nu att vara blekast av alla på t-banan!

Hoppas kunna åka till Australien (Brisbane) och hälsa på Yamin i slutet av december och början av januari.  Det är ju sommar där då dessutom, så jag kan sola där och tills dess har han nog flyttat till det flottaste "studentboendet" jag någonsin sett, med fina terasser till varje lägenhet och gemensam swimmingpool. Gold Coast ligger också nära och jag tror att havet inte ligger så långt från stan.  Roligast är att det går bra för Yamin med studierna och att han kommer ha tillräckligt många poäng för att söka till universitetet nästa år. Han ska in på bank och finance - vilket jag tycker passar honom jätte bra. Innan det måste han läsa bokföring - det är däremot inte så roligt, om man inte är jätte intresserad av det.

James (hunden) snart 14 år mår inte bra - det är inte bara värmen, utan han är gammal, det märks mer och mer......t o m Shirin talar om att det kanske är dags att han får fara till "himlen". Nästa vecka ska han tvättas och trimmas, speciellt mellan trampdynorna så han inte halkar omkring på parketten, och i tunnelbanan, just nu får hans tassar/trampdynor inte fäste någonstans annat än på asfalt! Efter tvätt och trim ska vi ta fina bilder på honom och sedan - om några veckor (jag vill inte, men vi måste) ska jag ringa till vetrinären och fråga vad vi ska göra. Han sover mest hela dagen, eller stirrar ner i parketten, pinkar ibland inne utan att ens vara medveten om att han gör det, skakar ibland så mycket att han trillar omkul etc etc. När man nästan bestämt sig för att nu är det dags - ja då har han en dag då han är jätte pigg och rusar genom lägenheten, fram och tillbaka, äter två jätte portioner mat och skäller på djur på tv, precis som om han var valp igen - ja det är ett svårt beslut - jag önskar ibland att han kunde prata, och berätta hur han känner sig och vad han själv vill.

I nästan två veckor har jag varit ganska osocial - inte skickat några e-mail till mina kompisar, inte ringt kompisar som vanligt, eller chattat. Några undantag har varit samtal med Shirin och Yamin samt kolla in Jennies blogg för att se när hon ska föda,  det gjorde hon i söndags - en jätte söt liten Norah blev det.

Denna blogg var inte speciellt spännande men men, har man inget annat att säga så får det bli så här. Jag har sett värre :)))

Dagens :)))) 
betalat alla räkningar
att Shirin är så duktig
att Yamin är så duktig

Dagens :((((
svårt att sova när det är så varmt......
att James inte mår bra



Veckan är nästan slut....

Veckan är nästan slut för mig. Igår jobbade jag långpanna på restaurangen - och är ledig idag söndag, precis som GUD sa att man skulle vara. Hemskt vad jag blivit ordentlig då - nää det har bara fallit sig så, och det känns bra. Bäst är att jag nuförtiden går upp tidigt och lägger mig tidigt - jag är ju morgonmänniska, har alltid varit det - och det tokiga är att jag jobbat kväll/natt större delen av mitt liv. Så tokigt det kan bli... ;) - men nu är det förbättring på livskvalitén på gång, med stora steg! Om man inte tar för sig, så får man inget. Nu ber jag ju inte om något som jag inte tycker jag har rätt till - för dom som känner mig - får jag nog en stor "dunk" i ryggen, för denna insikt! - om INTE, så klarar jag mig ändå! - jag förändrar ju inte för någon annan än mig själv.

Dagens :))) Jennie och Ante är på sjukhuset och föder deras första bebis JUST NU!!

Dagens :(((( Jag började skriva denna blogg förra fredagen - men den passar även in på den gångna veckan! Lat? ja kanske.....lite.

Nystädat hemma!

Nu har jag städat färdigt ... 98 kvm..... inför familjens ankomst senare ikväll! Det är vid sådana här tillfällen man önskade att man bodde på 10kvm! Sedan ett år tillbaka spränger dom i berget här ,för nya gallerian som ska finnas 1/2 minut utanför min port, med 80 affärer och parkering för 900 bilar! I'll believe it when I see it - dom är kraftigt försenade med bygget! - och dammigt som bara den blir det inne under tiden!

När jag hade städat klart idag var vardagsrumsbordet redan dammigt igen!! och det finns damm i varenda litet skrymsle - därför tog städningen extra lång tid idag - eftersom det skulle vara en "grundlig" städning. Fråga min rygg om hur jobbigt det har varit!


"familjen" kommer om 1 1/2 timme (21.30) . Vi ska bara äta spaghetti, köttfärssås, å sallad till middag eftersom det är så sent - å det går ju snabbt att laga! Ska nu ut och handla lite frukostmat till imorgon - och värmeljus.


Lyckats fixa parkering i garaget här i huset för 75 kr per dag - istället för 225 per dag ute på torget! Det blir brorsan nog väldigt glad över - smålänning som han é....  :)

Ha en bra kväll, visst är det underbart att ha städat!!

Dagens :)))))
Städat hemma
Bror med familj ska komma

Dagens :(((((
Ont i ryggen som f_n efter städningen


Den 7/7 - 1984 - ett underverk ser dagens ljus!

Den 6/7 jobbade jag långpass på restaurangen som vi ägde och som låg på stortorget i Gamla Stan.
Det var högtryck - turistsäsong - och på den tiden fanns det inte lika många restauranger i Stockholm som det finns idag - så de som fanns på plats jobbade "järnet". Jag var ju höggravid - beräknad till 27 Juli, 1984, och stod i disken - för jag ville inte servera längre, eller stå i köket och laga mat. Jag var förutom "fet"...väldigt  trött!   Jag var nöjd med att diska - fast diskbackarna var gjorda av metall på den tiden och inte utav plast som idag - så det var tungt! - väldigt tungt!

Hur som helst - jag avslutade mitt pass - med jätte värk i ryggen och magen, och en jätte aktiv bebis som sparkade frenetiskt, åt ALLA håll,  så jag begav mig hemåt - dök i säng - men kunde inte sova - p g a en molande värk som bara växte och växte eftersom timmarna gick. Någon gång vid 03.00 tiden ringde jag till sjukhuset - och dom bad mig kolla hur långt det var mellan värkarna - jag minns inte idag vad det var för tid emellan - men efter flera samtal - åkte jag in ca kl 05.00. Väl där, gick jag i korridoren fram och tebax......(nästan hela dagen) för vad jag tyckte var evigheter  - med molande värk i magen. Det var ju ändå 3 veckor kvar till beräknad förlossning, så jag trodde att jag skulle få åka hem!

Sköterskor kom in och mätte hur mycket man var öppen - näää bara 5 cm..... ok nu 7 cm.....ok nu 8 cm - och strax (säkert flera timmar  senare -  minnet sviker här...) därefter så var det dags - narkosläkaren kom och la en ryggbedövning - min bästis Gunilla hade varit närvarande ett par timmar innan - men skulle med Ålandsfärjan hem till familjen kl 18:00  så hon var tvungen att sticka - efter bedövningen spydde jag upp en hel liter lingon saft - och sedan var det dags att krysta!!! - medans andra moppade golvet.

Ut kom den "vackraste" bebis jag någonsin skådat! Kunde inte fatta till att börja med att jag och pappa åstadkommit detta underverk! 17.34  den 7/7 1984 föddes "underveket" - och även om hon hade nyföddhets gulsot, och var medtagen efter förlossningen och behövde ligga i kuvös till att börja med - så minns jag de 9 dagarna på sjukhus tillsammans med henne - som en mycket bra tid att lära känna varandra "VÄL"  - har förresten fortfarande kontakt med kvinnan som tog hand om Shirre på neonatal avdelningen på Huddinge. Hon kom på Shirre's student fest och minns alla barn hon tagit hand om.

Pappa kom senare... ca 2 timmar efter förlossningen , vi låg och väntade på transport från södersjukhuset till huddinge p g a av semster stängt på neonatal  - det var inte alla pappor som var med på den tiden och speciellt inte Shirre's pappa som hade ångest inför sjukhus och färgen vitt... jag minns att han han svettades järnet när han stod över Shirre's kuvös.. ! Om det berodde på att vi var på sjukhus eller om det berodde på att hon låg i kuvös fick jag aldrig veta!

Idag fyller hon 24 - men vart har alla år tagit vägen?  Vad snabbt allting har gått..........Tack för att du finns!  - du gör mitt liv rikt och värt att leva!!!  Måste titta i fotoalbumen lite oftare..... fast egentligen inte - jag minns allt i "minsta" detalj!!!

Dagens :))))
Shirre X 1000000000000000

Dagens :((((
Regnet som öst ner hela dagen - men bryr mig inte idag - för Shirre fyller år!


Idag....

gick allt bara så snabbt....gick upp tidigt... lurade hunden och fick med honom till Shirre's lägga... sedan stirrade jag in i min dator tills det var dags att gå hem. Att jobba på kontor kan inte jämnföras med att jobba på restaurang - helt olika arbetsuppgifter - man jobbar...........men det känns helt annorlunda när det är dags att gå hem...! Jag jublar över mitt jobb... och undrar vad jag någonsin hade i restaurangbranschen att göra!

Dagens :)))))
Mitt nya jobb

Dagens :((((
??

En rätt så vanlig dag...

Vaknade och gick upp i tid idag, så allt har varit lungt hela dagen. Gick en långpromenad med James kl 06:30 - och sedan gjorde jag mig iordning för jobbet. Kl 08.15, satte jag på James kopplet för att gå till jobbet - han tvärvägrade att gå ut.... och jag kan förstå honom - han hade ju precis varit ute på promenad, och kunde inte fatta att jag skulle till jobbet och att jag skulle lämna honom hos Wanda, så till sist fick jag lämna honom hemma och gå till jobbet. Jag slutade vid 15:00 så han var inte hemma alltförlänge alldeles själv. Imorgon tror jag att jag ska kombinera hans morgonpromenad med att jag är på väg till jobbet - då kanske han inte blir förvirrad.

Idag har varit en fantastisk dag vädermässigt - jag har förvisso inte kunnat njuta av vädret, men det är ändå vackert när solen lyser, man blir glad.

Nu har jag en massa jobb som ska göras hemifrån (mitt internationella jobb) och dessutom ska jag ha ett konferensamtal kl 21.00 - därefter ska jag ut med James och sedan hoppa i säng, så hinner inte skriva mera idag!

Dagens :)))))
Solen som lyst hela dagen

Dagens :(((((
Kusin Jonatan ramlade 3 meter ner i en ventialtionstrumma på jobbet i Norrtälje! (klarade sig relativt oskadd)


Försov mig imorse.....

....vet inte riktigt hur det gick till, men jag måste ha tryckt två gånger på mobilalarmet , för nästa gång jag slog upp ögonen var kl 08.00. Det känns så hopplöst när man försover sig - och det tillhör INTE vanligheterna för mig. Hur som helst hann jag duscha, men inte mycket mer än det, inget kaffe t ex - drog med mig hunden, som fick 5 minuters promenad, sedan till T-banan, som konstigt nog var ganska tom, trots strejken. Lämnade sedan James hos Wanda i Shirre's lägenhet och öppnade dörren till kontoret prick kl 09:00 !!! :))))

Fick veta ikväll att min bror och svägerska ska skiljas och att dom skickat in skilsmässopapprena till Tingsrätten idag - det är sååå trist efter så många års äktenskap, tre underbara barn, stort vackert hus - och alla gemensamma vänner som dom har - men nu är det så här, och det hjälper inte att jag sitter här med gråten i halsen och en obehaglig  "tyngd" i mitt hjärta. Kanske dom hittar tillbaka till varandra en vacker dag i framtiden..... när stressen och pressen inte är lika stor för dem, som det är idag, det händer ju underverk lite då och då... eller hur? Kommer att tänka på Jennie's blogg där det står: be realistic - plan for a miracle! Det ska jag säga till broran nästa gång jag pratar med honom!

Dagens :))))
Att jag hann till jobbet i tid
Långpromenad med James under lunchen

Dagens :((((
Att min bror och svägerska ska skiljas............jätte, jätte, tråkigt!!!!

RSS 2.0