When you love someone like that...


Spännande

En ny och spännande vecka har man framför sig - det är underbart att leva! Ofattbart att jag har max 30-35 år kvar i mitt liv, vart tog tiden vägen? Jag har ju inte alls hunnit ALLT jag vill hinna med. Man hör ofta att äldre tycker dom gjort allt, men jag tvivlar på att jag kommer känna så, det finns för mycket jag skulle vilja lära mig, så många böcker att läsa, så mcyket kvar att uppleva osv osv. Jag får väl komma tillbaks en vända till någon gång i framtiden :)

Önskar mina "få" läsare en underbar vecka!

Otroligt gulligt!


Måste skärpa till mig

...och skriva här lite oftare.

Snart har det gått 3 veckor på min Itrim diet - måndagen den 5 oktober är det invägning, ska bli spännande att se om det har hänt något. Tills dess fortsätter jag att gå mina 10.000 -12.000 steg om dagen och att gå på gymmet tre gånger i veckan.

Kan ju redan nu berätta att det är skönt att kunna knäppa jeansen och att midjan inte längre "väller" över byxlinningen!! :)




Något av det bästa med hösten..

..är att fylla sitt nymanglade påslakan med duntäcket igen efter ett sommaruppehåll!

Min passion...

Min passion är att sy lapptäcken och under en period av mitt liv sydde jag alla lediga stunder på dynet. När jag gick och väntade på min diskbråcksoperation och sov knappt någonting, sydde jag alla vakna timmar (ca 23tim/dag under den perioden). Symaskinen stod på köksbänken (kunde inte sitta!) strykbrädan stod mitt på golvet dygnet runt och köket var fullt av tyger, till Shirin's stora förtret. Oftast var hon intresserad av vad jag gjorde och var mycket berömmande, men ibland fanns det inte ens plats att sitta ner och äta så jag kan förstå att min hobby var påfrestande ibland.

När jag kom hem efter operationen hade min lust att sy bara försvunnit, så till den grad att jag packade ihop symaskinen, packade ner alla mina tyger och har inte ens tittat på dem sedan dess. Nu har det gått över 5 år sedan.....

För några veckor sedan undrade Shirin om jag inte kunde fota av en del av mina alster (eller de jag har kvar - för jag har gett bort ganska många saker i present, bl a babyfiltar och vägghängen) så att det finns bilder till eftervärlden - och det har jag funderat på, börjat plocka fram, tittat på mina tyger, planerat att ta tillbaka min symaskin som är utlånad sedan 3 år tillbaka, förra veckan har jag tittat på lapptäckskurser och IDAG fick jag lust att fota. Nu är det inte långt kvar tills jag "är igång igen" på allvar. Tror Shirin visste att jag skulle nappa och må bra utav det - tack gumman!

Med risk för att tråka ut er - här kommer bilder på några av mina verk.

Vägghänge som jag gett till brorsan med familj föreställande alla i familjen (katter)




och nedan följer de som jag har kvar här hemma....









Ovan: mitt första försök - fick lära mig 6 olika rutor....








Tack för att Ni orkade scrolla ner hit :)


..det går framåt!

Jag är den gröna gubben - 87,2 km på 8 dagar, tror inte jag gått det på en hel månad tidigare, men kul är det. Igår gick jag från Slussen till Lilejholmen, det tog 2 timmar, men så gick jag in i nästa varenda affär på vägen. Hittade en sybutik som har lapptäckskurser och jag är ju lite sugen på att börja sy lapptäcken igen, men har också tittat på att knyta rya (kurs på medborgarskolan). Jag köpte en quilt tidning i sybhehörsbutiken och däri fick jag se att det finns veckolånga kurser utanför Uppsala, 2200:- för en vecka, inkl boende och mat, ett kap tycker jag! Så nu vet jag vad jag ska göra under en del utav semestern nästa år!


Helpdesk


Feel good

The Ugly Truth är en riktig "feel good" film som jag bjöd mig själv på igår. 


Under veckan har jag lyckats gå 75.117 steg och hålla mina mål på ITRIM denna första vecka (pulver shakes och pulver soppa, fyra ggr om dagen). 11 veckor kvar vad gäller bara "pulver" och första invägningen sker imorgon. Förväntar mig inte att mycket ska ha hänt på viktfronten denna första vecka, men känner redan nu, efter att ha kommit hem från ITRIM gymmet att jag orkar mer än när jag gjorde min hälsoanalys i måndags.

För att inte göra er alldeles konfysa, så håller jag på med två saker på en gång (inte helt olikt mig, fnisss...), det ena är att delta i en steg tävling på jobbet trampa.se samtidigt som jag anmält mig till ITRIM. Anmälan är bindande i ett år!! och man träffar sin grupp varannan måndag under hela året. Varför gör jag då detta, ja inte enbart för viktens skull, utan för konditionen, för att få bättre matvanor, konsumera mindre alkohol och för att komma in i mina kläder igen! Bonus är att man får en massa nya bekantskaper på köpet!

På trampa.se ska jag gå minist 10.000 steg om dagen och tävlingen går ut på att ta sig från Malmö till Berlin på 60 dagar. meningen är väl att man ska skaffa sig goda vanor och fortsätta med stegräkningen även efter att man kommit fram till Berlin. Att gå av en station tidigare både på väg till jobbat och hem blir nästan 10.000 steg, och är så lätt, varför har jag inte gjort detta tidigare?

Mina "uppsatta" mål på ITRIM under de första 10 veckorna ser ut så här:

- gå 10.000 steg om dagen
- gå på gymmet 2 gånger i veckan
- dricka 2 liter vatten om dagen
- äta regelbundet - alltså 4 ggr om dagen, i 4 timmars intervaller
- vara alkoholfri

..... så de steg jag går varje dag kan användas på trampa.se också.... fuskigt, nää inte alls!, och mina gympa pass kan också användas där. T ex. imorse så gjorde jag ett aerobics pass på 30 minuter = 4500 steg på trampa.se

Håller tummarna för mig själv !!


24 066 ...

....... steg har jag gått på två dagar - nu har jag träningsvärk!

På väg mot Berlin.....

För en vecka sedan gick vi på kontoret med i TappaTrampet - Sveriges största och roligaste stegtävling! Målet är att vårt lag ska ta sig från Malmö till Berlin inom 65 dagar med i genomsnitt 10 000 steg per person och dag. (Jämförelsevis går en person med ett stillasittande arbete cirka 5 000 steg per dag). 2008 var flera tusen företag med.



På kartan kan jag följa min och lagets vandring mot Berlin.

Alla kan börja på olika datum men starten för vårt kontor gick av stapeln idag!! Ska bli kul å se hur många steg vi får ihop per dag och om vi kommer fram till Berlin? Det finns priser att vinna också.

Man behöver inte bara gå, all motion räknas och omvandlas till steg läs mer

..... önska oss lycka till!!



Donkey philosophy

One day a farmer's donkey fell down into a well. The animal cried piteously for hours as the farmer tried to figure out what to do. 

Finally, he decided the animal was old, and the well needed to be covered up anyway; it just wasn't worth it to retrieve the donkey.

He invited all his neighbours to come over and help him. They all grabbed a shovel and began to shovel dirt into the well. At first, the donkey realized what was happening and cried horribly. Then, to everyone's amazement he
quieted down.

A few shovel loads later, the farmer finally looked down the well. He was astonished at what he saw. With each shovel of dirt that hit his back, the donkey was doing something amazing. He would shake it off and take a step up.

As the farmer's neighbours continued to shovel dirt on top of the animal, he would shake it off and take a step up.

Pretty soon, everyone was amazed as the donkey stepped up over the edge of the well and happily trotted off! 

Life is going to shovel dirt on you, all kinds of dirt. The trick to getting out of the well is to shake it off and take a step up. Each of our troubles is a steppingstone. We can get out of the deepest wells just by not stopping, never giving up! Shake it off and take a step up. 

Remember the five simple rules to be happy:


Free your heart from hatred - Forgive.

Free your mind from worries - Most never happen.

Live simply and appreciate what you have.

Give more.

Expect less.


RSS 2.0