Sovmorgon!

..en välförtjänt sovmorgon blev det idag. Med gäster/besökare i hemmet är det sällan man kommer i säng innan 00:00 och sedan upp med tuppen varje dag är vad som gäller för mig själv - medan besökarna sover ut till 11.00-12.00 varje dag. Besökarna är min son och hans fru.... man kan väl inte kalla dem för gäster?

Vi ska göra stan idag (lönehelg%&%#&), säkert den dummaste helgen att välja, men vi har inget val, dom åker tillbaka till Norge nästa lördag och på fredag ska vi se premiären på G-Force i 3D med dom små gulliga hamstrarna.



ITRIM som jag berättade om förra söndagen är något som jag fastnade för och jag börjar den 7/9, intressant koncept som verkligen kommer att testa mig på både det ena och andra sättet. Man binder sig för minst ett år och inte av den anledning att de vill sälja ett årskort och casha in, utan för att programmet är så långt. Att gå ner i vikt ska som bekant inte vara ett kortsiktigt mål.

Tänkte att jag skulle lägga upp lite om det på bloggen när jag börjar. Just nu har jag en stegmätare som ska mäta alla steg jag tar på en dag. Det ska sedan användas som underlag för att göra en personlig analys av vad jag behöver för träning i framtiden. Jag kan hittills bara konstatera att bor man nästgårds med tunnelbanan och jobbar brevid en annan tunnelbanestation, sitter vid ett skrivbord hela dagarna, så är det inte många steg man tar på en dag... vad sägs om ca 700 - 1000 steg på en hel dag när man borde gå mellan 5.000 - 10.000, lätt att förstå varför man går upp i vikt hela tiden även om man ibland bara käkar morötter!!

Nu ska jag betala räkningar INNAN jag går ut på stan.

SÅLD !!!



Sol på en söndag

det var länge sedan..... för det mesta är det dåligt väder på helgerna, då de flesta är lediga. Tycker mest synd om småbarns familjer som har kort tid på sig under veckodagarna - handla, hem från skolan/dagis, läsa läxor, äta middag, komma i säng i tid, och så ska dom göra allt skoj på helgen tillsammans, då är det ingen höjdare att vakna upp till ösregn!!



Idag är det Öppet Hus 13:00 - 17:00 på ITRIM här i Liljeholmen... ska dit å kolla vad det går ut på. Jag måste hitta ett alternativ till SATS som tagit över World Class lokalerna här i Liljeholmen - I just don't like them, kan inte sätta fingret på varför jag inte gör det, jag har gett dom en chans och varit och kollat på deras öppet hus, ja, det var väl inget fel i sig, men jag saknar World Class upplägg helt enkelt, men vill ha något närmare än Hornstull... så håll tummarna att jag gillar ITRIM, så jag får ändan ur vagnen nån gång och börjar ta hand om mig själv igen!

Nu ska jag städa klart, 19.30 kommer norgeborna till stan!

    


Välkomna!

Alex Schulmans blogg

Jag läser Alex blogg flera gånger om dagen och hade skrivit ett långt inlägg igårkväll på min egen blogg, eftersom jag är för lat att leta rätt på mitt lösenord till aftonbladet.se. Idag skulle jag skriva till en grej och har lyckats radera hela inlägget, orka skriva om blir det in tal om.....!

.....vädret är verkligen deprimerande idag, men jag har kommit på två saker jag kan göra idag (istället för att gå till Grönan och hälsa på Shirin, som skulle vara en överraskning!)

Jag ska inviga min nya:
(ska avslöja att jag haft den i flera månader "omonterad" och i ca 3 veckor monterad och liggandes på vardagsrumsgolvet)

Spartacus Rodd 200

Spartacus Rodd 200

I reklamen står det: Effektivt träningsredskap för hela överkroppen. Roddarmarna är ledade i sidled. Justerbart motstånd. Dator som visar: tid, antal samt kaloriförbrukning .Den låga höjden underlättar förvaring. Nu  1495:- (Förr  2995:- )

Effektivt träningsredskap för hela överkroppen?, då räknas väl magen också, är det någon som vet?? ... och är den ok att använda när man opererats för diskbråck. Frågade i affären "Cykelringen" men han visste inte och har sökt info på nätet men inte hittat. Ska i alla fall börja ro idag, vädret är ju perfekt för det! För säkerhetsskull kommer jag att ha mobiltelefonen inom räckhåll och lämna entrédörren olåst!! JUST IN CASE!

Därefter har jag planer på att se denna:


                    i väntan på:     och

Guess who's coming to town soon?



Saxofonia i Helenelund

för några helger sedan, efter en heldag på Grönan - tack Irini för kortet. :)  Blir bara en liten version här för jag är så svettig i pannan på bilden, så den går verkligen INTE att förstora, konstigt det var ju inte ens varmt där - klimakteriet kanske, fast man inte vet om det? Jag måste verkligen byta glasögonbågar snart, ser jag!!



Jag är 55 år gammal

...och har 12 "besökare" på min blogg idag.
Om jag hoppar jämnfota nu... dööör jag!
så jag går och lägger mig istället! Natti

:)

Vikten av att ha ett recept..

A respectable lady went into the pharmacy, walked up to the pharmacist, looked straight into his eyes, and said, 'I would like to buy some cyanide.'

The pharmacist asked, 'Why in the world do you need cyanide?'

The lady replied, 'I need it to poison my husband.'

The pharmacist's eyes got big and he exclaimed, 'Lord have mercy! I can't give you cyanide to kill your husband. That's against the law! I'll lose my license! They'll throw both of us in jail! All kinds of bad things will happen. Absolutely not! You CANNOT have any cyanide!'

The lady reached into her purse and pulled out a picture of her husband in bed with the pharmacist's wife.

The pharmacist looked at the picture and replied, 'Well now, that's different. You didn't tell me you had a prescription.'

Om jag var en katt

skulle jag kunna sova var som helst...







....Zzzzzzzzzzzzzz

Till salu

Blå Volvo Ocean Race med exklusiv inreding till salu ... mer info imorgon

Söndagen..fast det är tisdag idag :-D

Söndag morgon - vi ska till utställningen om Titanic, alla är taggade, fast alla inte sett filmen (Bea och Michaela).  Sent igårkväll hörde vi att Mami och Papi också skulle med - vi blev alla jätte glada - men imorse fick vi höra att dom bokat upp sig för tajt och inte skulle hinna - synd! Läste sedan på Papi's blogg att dom flyttade garderob bl a så Mami kan bli sambo med Papi = så gulligt <3 och ett fullgott skäl att INTE hänga med oss! Lycka i massor på ER!!..

Shirre mötte upp utanför Åhléns, alla tyckte att utställningen var jätte fin. Det är en utställning Ni inte ska missa! men efter att ha varit där måste Ni hyra filmen igen. Andra gången ser man mer utav filmen - funkar alltid - men när det gäller Titanic så är det inte alls kärlekssagan som kommer att vara i centrum - utan inredningen i hytterna, lampor, trappan ner till matsalen, ja så mycket mer än vad man såg till att börja med, när man såg filmen för första gången. Kapten Smith som bara var en film figur på duken, nu har man lite historia om honom och flera andra figurer som fanns med på båten. Tror jag ska köpa filmen på dvd ! ..kände mig berörd efter utställningen! och minns att flera namn nämndes i filemn som inte betydde något just då, men som nu gör det! Ska gå ner till den trevliga snubben i affären under Slussen och beställa filmen där...ngn som inte har en anknytning till den, och vill sälja.... så fort den kommer in ska han ringa!!




finns mer bilder men hittar det inte just nu! Hur som helst - besök utställningen och lägg ut dom extra kronorna att få höra vad som egentligen hände och framförallt höra om vilka fanns med = många svenskar var det på båten!!

Helgen med familjen...

Visiten var kort men vi hann med en hel del... så detta kan bli ett långt inlägg. Nu när dom har åkt är det ju sååå TOMT här, så det passar jätte bra att minnas tillbaka och lägga upp lite bilder från vistelsen.

Jag kanske ska börja med att berätta att vi är en ganska "färggrann" familj!



Brorsans barn, från vänster: Beatrice, Jonathan och Michaela (16, 18 och 14). Hemma går dom under benämningen "tricoloren" (ni vet frankrike's flagga) - men idag kom vi på att de faktiskt också kan kalla sig "the star spangled banner" (USA's flagga, för er som inte vet det). Vi vet hur som helst att vad dom än kallar sig - så är dom VÅR flagga!





På lördagen strosade vi mest på stan - tjejerna var intresserade av second hand affärer,  vi hittade den största och mest välsorterade second hand butiken vi någonsin sett !! BEYOND RETRO heter den, och har lyx plagg i jämnförelse med myrorna och stadsmissionen, dessutom till mycket överkomliga priser. För mig var det något som liknade en botanisk trädgård i att minnas mönster, trender, plagg osv från "a time gone by" - hittade flera plagg där som jag sjäv haft i min garderob at some time or other.... Vad tycks om denna dröm för 279:-



Michaela var så nöjd att hon kollade in kvällens film (Madagaskar I) i den och hon hade helst velat sova i den med!

Alla hade vi saker som vi ville hinna med denna dag. Beatrice ville köpa böcker, begagnade skivor och tidningar av Bowie, Iggy Pop, Gun's 'n Roses etc, så då vallfärdade vi först till tunneln under Slussen - till en mycket välsorterad affär, med en mycket sympatisk och kunnig ägare. Bea kom ut med en tung påse som inte kostat multum - och jag, som inte hade en tanke på att köpa något alls när jag kom dit, gick därifrån med Madagaskar 1 och 2 på DVD.

Därefter hamnade vi på pocketshop på plattan! Där pågick Ung08...men vi hade brist på tid snarare än intresse. Jag ville köpa Alex Schulmans bok "Skynda dig att älska" - men istället blev det "Väninnan" skriven av en nära vän till Anna Lindh. Varför köpte jag den och inte Alex bok, jo, den fanns i pocket och Alex bok kostade 198: på Åhléns - jag har ju lovat att inte spendera så mycket pengar på böcker framöver och framförallt läsa dom jag redan har hemma, så detta blev en sorts mellanväg. Jag skulle dock inte bli förvånad om jag åker in till Åhléns på väg hem från jobbet imorgon och köper Alex bok andå....alla har vi våra laster, böcker är ett bland många av mina laster!

 och  av storleken på bilden kan Ni kanske lista ut vilken bok jag helst vill läsa just nu!

Dagen gick alldeles för fort, tjejerna hann inte upp till Shock som ligger långt upp på Drottninggatan (där man köper den blåa hårfärgen t ex) och brorsan hann inte till hötorgshallen innan dom stängde för att köpa sina Goji beans och Inca bär, och jag hann inte köpa en billig bukett liljor på torget heller :(

På väg hem passerade vi Indiska, och där hittade jag ett sängöverkast  och snygga kuddar som jag bara inte kunde motstå!! Nästa stop blev Body Shop - vi gick inte in, utan vad som fångande min uppmärksamhet var en livslevande tjej tjej som satt i skyltfönstret  med en skylt och en frånvarande blick i fjärran (syns inte så bra på fotot, men det står: INTE TILL SALU)  och är Body Shop's senaste kampanj som handlar om "STOP för sex trafficking of children & young people".  



Visste Ni att:

1. Trafficking är världens just nu tredje största och snabbaste växande kriminella industri.

2. Varje år beräknas minst 1.2 miljoner barn bli utnyttjade i den globala kommersiella sexhandeln. Men mörkertalen är stora i den här ljusskygga verksamheten och man misstänker att den verkliga siffran kan vara ännu högre.

3. Undersökningar visar att trafficking oftast sker för sexuella ändamål.

4. Trafficking finns överallt i hela världen. Det är inte något som bara finns i fattiga länder, DET FINNS HÄR!!!

Barnens framtid ligger i våra händer! Läs mer  ECPAT, och  här.

Kvällen tillbringades i soffan med Madagaskar I, samt en dignande skål med godis (tack Jan för "sockerbitarna") och ett antal glas rött vin. När klockan klämtade insåg vi att det kurrade i magen - så det blev varma mackor, tillsammans med salleden från igår och min "goa" hemlagade salladsdressing.... sedan skyndade vi i säng... det skulle hinnas med en hel del innan hemfärd på söndag och klockan ställdes på 08.30 med sickte på att lämna hemmet 10.30.



 

Med kort varsel

Med kort varsel meddelade brorsan att han och familjen kommer upp idag kl 17.00. Jag meddelade chefen via sms, eftersom han fortfarande är på semester, att jag måste gå klockan 12.00 och begav mig hemåt för att STÄDA  - oj, vad jag är glad över att jag inte låg på latsidan igår kväll, annars hade jag haft det hett om öronen idag. 

  

Gästrummet utan balkongmöbler....



Balkongen... :)

2 vuxna, tre tonårsbarn och två hundar ska in här i min "rymliga trea" och då är det bra om gästrummet inte är knökafullt med balkongmöbler!! När familjen från Småland anländer krymper "trean" på noll sekunder så fort dom öppnar dörren och lägger in sin packning.

Familjen i Småland är dom perfekta gästerna - dom anländer med lakan, handdukar, kuddar, sovsäckar, och flera frysboxar som fyller kylskåpet och en del av frysen (för vistelsens frukostar och middagar - lunch brukar vi äta ute på stan) - och det blir som ett bombnedslag överallt.... poff säger det bara, så är röran ett faktum, men när dom åker är det som att en "städerska" varit framme och det är inte bara rent, det blir också väldigt väldigt väldigt tomt!

Family is family...<3 = I Like a lot!

oops... nu hånler dammsugaren...

Slösar du energi...

.... utan att vara medveten om det? Titta på detta gulliga klipp!


I valet och kvalet

när jag kom hem efter jobbet. Skulle jag ägna mig åt bloggen, Picasa, Photoscape eller...... olja in trallen på balkongen? Här ser Ni  vad jag bestämde mig för?




Översta bilden är balkongen (möblerna) som flyttat in i gästrummet! och resten är resultatet. Visst blev det fint?

Testar

   


En ny header kanske?

men måste fixa mitt namn på den i Photoshop på jobbet
Vad tycks?



Har du sett en sån här förut?




Det är en panda baby! 11cm och väger 129g




Söt eller hur?

Kommit en bit på väg

..inte jätte snyggt, men ... nu vet jag hur man gör!  Tack Shirre...
Wow vad snabbt helgen har gått!




Gårdagen... m.m.

Jag lämnar Slussen på väg mot Grönan, kl är 13.26























Tobbe trollkarl letar efter "smartast på Grönan" - Jag höll mig
på behörigt avstånd....


Max, Tommy och Verah plus kompis till Tommy.... i kön till
Katapulten.


Å, Shirin jobbade på medan vi roade oss!!


Verah tar igen sig - det är jobbigt att ha kul.... Max ser
förväntansfull ut, men så är han ju fotbollsspelare.

Klockan har hunnit bli 17:00 och Allan och Anette anländer till
Grönan och Shirin slutar jobbet...


Allan och Shirin framför... ja vad hette åket, minns inte, men
kul hade dom - jo, bläckfisken hette den ju!


Å, så ett åk till med Max...


Verah, Allan, Anette och Tommy i halvlek....



Sedan begav vi oss till Saxofonia i Sollentuna för att sjunga
lite karaoke och hälsa på Irini... antingen var det för mörkt
där inne eller så strejkade min kamera... hur som helst,
inga fiina bilder därifrån men mycket vackra framföranden
av Tommy, Shirin, Verah, Irini, och Micke som hade
vänligheten att se till att vi alla kom hem vid kl 01.00 tiden...........
Bilder från Saxofonia kan ni hitta här

Underbar Lördag..... Tack alla som medverkade till att det blev så!
....nu bara slappa, med Picasa... det blev OK men inte så som jag
vill att det ska se ut. Får inte till en ram runtom... men övning ger
färdighet sägs det?

Ska kolla SF.se nu....

Grattis - det är gratis!

Hade tänkt pyssla lite med min blogg idag och olja in altan/balkongen - men så fick jag denna: "Tack Shirre"



Ska möta upp Tommy, Allan, Tommy's mamma, Verah och Max där kl 14:00. Shirin sa: ta på dig något snyggt mamma  - ehmmm, det ska bli minst +25 grader idag, och om jag ska gå i pumps och min lilla svarta på Grönan då går jag inte. Så det blir shorts och, ja inte mina hemskaste gympadojjor, det får bli dom svarta plus mina bleka ben - sorry darling! Huvudsaken är väl ändå att man kommer dit? eller....?

Lusläst....

www.designadinblogg.se  de senaste dagarna, så kanske det händer lite nytt på denna blogg under helgen.

måste bara testa om jag kan skriva ordet här och länka.... he he he, det funkar!

Tjingeling!

Nu orkar jag inte längre...

Har tragglat med Picasa 3 i två timmar - den är då inte lätt, eller så är jag bara trött efter veckans arbete. T o m Photoshop är lättare!!! What the fcuk!

Ja ja allt jag ville säga är:

Idag åt jag lunch ute - och som lunchsällskap hade jag:



Shirin som står i kö hos Ticnet - och det här var vad vi åt



På bild ser det ut som " a pile of sh_t",  men det var gott! kan jag intyga.

Shirin är inte så otrevlig att hon sitter och snackar i mobilen när vi träffas, men nu var det ju Madonna biljetterna som skulle säljas, eftersom hon jobbar hela helgen. Jobb växer numera inte på träd, så valet är inte svårt. Kan bara tänka mig vad hon går igenom just nu.... det hade ju varit kul att se Madonna.  Biljetterna blev i alla fall sålda - pling sa det i hennes kassa och det är väl kanske lite tröst mot att förlora 2000:-

Glad helg på Er alla!

test lägga in youtube klipp


Helg!!


RSS 2.0